Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MEDICINĂ NATURISTĂ

Usturoiul, o salvare miraculoasă chiar și în cazul unor afecțiuni grave

Usturoiul este considerat unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale datorită proprietăților sale antibacteriene date de alicină.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Această calitate îl face foarte eficient în tratarea infecțiilor bacteriene, pentru că distruge agenții patogeni și împiedică înmulțirea acestora.

 

Cunoscut în mod special datorită aromei inconfundabile și gustului pe care îl conferă preparatelor culinare, usturoiul nu este doar un simplu condiment, ci și un adevărat antibiotic natural.

 

 

Și-a câștigat renumele datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate pe care și le-a dovedit de-a lungul timpului și care au făcut din usturoi unul dintre cele mai cunoscute ingrediente din întreaga lume.

 

 

Usturoiul este planta medicinală folosită de peste 4.000 de ani pentru tratarea mai multor afecțiuni, dar și alimentul și condimentul de bază din multe preparate culinare.

 

 

Este o plantă foarte puternică 

 

 

Are în compoziție săruri minerale, microelemente, inulină, un complex de vitamine A, B, PP, C și două substanțe specifice cu efecte antibiotice precum alicina și garlicina. Usturoiul conține peste 200 de substanțe active precum fosfor, potasiu, calciu, proteine și are puține calorii.

 

 

A fost folosit pe scară largă în medicina tradițională pentru proprietățile sale vindecătoare. Este o plantă atât de puternică, încât, când e frecată pe picioarele cuiva, intră rapid în sânge și poate avea un efect benefic în plămâni.

 

 

O cataplasmă cu usturoi pusă pe tălpile picioarelor este foarte bună pentru oprirea tusei și alungarea răcelilor. Se face tocând câțiva căței de usturoi, amestecându-i cu puțin untdelemn de măsline și aplicând mixtura pe tălpi.

 

 

Capabil de vindecări miraculoase 

 

 

Oameni bolnavi de plămâni, ajunși în pragul morții, suferind de tot felul de maladii respiratorii (astmă, emfizem si oribilele bronșite, alergii și abcese pulmonare) s-au întremat și au reușit să se vindece complet lăudând această plantă miraculoasă.

 

 

Usturoiul este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a ajuta la combaterea infecțiilor respiratorii, cum ar fi răceala și gripă. Consumul regulat de usturoi poate reduce severitatea simptomelor și poate accelera procesul de vindecare.

 

 

Usturoiul conține compuși cu puternice proprietăți antiinflamatorii. Aceștia pot ajuta la ameliorarea inflamațiilor din organism și pot fi utili în gestionarea afecțiunilor inflamatorii, precum artrita.

 

 

“Efectul antibiotic poate preveni şi trata infecţiile, fără să afecteze bacteriile sănătoase. Usturoiul stimulează creşterea nivelului de antioxidanţi din organism, ajută la scăderea valorilor glucozei serice şi a tensiunii arteriale.

 

Usturoiul conține alicină, un compus puternic care acţionează ca antibiotic şi ajută la vindecarea infecţiilor cutanate. Este interesant de ştiut că alicina se formează doar atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

 

Înlătură efectele radicalilor liberi

 

Antioxidanții din usturoi contribuie la protejarea celulelor organismului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Aceasta poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi cancerul.

 

 

Usturoiul poate fi folosit ca remediu natural împotriva infecțiilor fungice, cum ar fi micozele picioarelor sau infecțiile cu candida. Proprietățile sale antifungice pot ajuta la combaterea acestor afecțiuni neplăcute.

 

 

Studiile sugerează că usturoiul poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge și poate fi benefic pentru persoanele cu diabet.

 

 

Mare atenție la utilizarea usturoiului în calitate de antibiotic

 

 

Este foarte important să respectăm anumite reguli în utilizarea usturoiului ca antibiotic, și anume: acesta nu se gătește, pentru că își pierde proprietățile; capsulele cu usturoi granule sau pulbere nu sunt eficiente; cățeii de usturoi care nu mai sunt proaspeți nu se mai consumă;

 

când dorim să prevenim o gripă, doi trei căței de usturoi de mărime medie sunt potriviți pentru a fi consumați, nu mai mult, nu mai puțin; când se consumă usturoi în calitate de antibiotic, este necesară contribuția la regenerarea florei microbiene;

 

usturoiul zdrobit nu se aplică pe pielea sensibilă; când se face tratament cu usturoi pe post de antibiotic este necesar ca și alimentația să fie sănătoasă.

Citește și:

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns