Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Valer Marian cere directorilor numiti politic sa demisioneze

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
senatorul valer marian
senatorul valer marian

Despre unii a spus ca va sesiza organele de urmarire si de cercetare penala

Joi, 17 mai, de la ora 13, la sediul Biroului sau din Palatul administrativ, senatorul si presedinte al PSD judetean Satu Mare, Valer Marian, a sustinut o conferinta de presa.

 

 

Tema intalnirii cu reprezentantii mass media a fost prezentarea situatiei directorilor institutiilor deconcentrate din judetul nostru.

 Majoritatea directorilor sunt numiti cu delegatie, deci politic

La inceput, vorbitorul a reiterat o recomandare facuta recent directorilor numiti politic si celor care au comis abuzuri sau alte fapte ilegale, sa-si dea demisia cat de curand. “In conditiile actuale nu se poate realiza o guvernare competenta, o guvernare a celor multi, asa ca ii invit pe directorii numiti politic sau care sunt suspectati de abuzuri si acte de coruptie, sa-si dea demisia”, a spus dansul.

Apoi, senatorul PSD a spus ca, in baza situatiei primite de la prefectura, cel putin jumatate dintre actualii 22 de directori nu sunt in regula, nu sunt numiti definitiv in urma unor examene, ci cu delegatie, adica politic.

In continuare, vorbitorul a trecut in revista institutiile in care directorii au fost numiti politic si apoi cele in care directorii sunt fie cercetati pentru fapte penale, fie acuzati de asemenea fapte, sau doar suspectati ca ar fi incalcat legea.

Prima institutie analizata a fost Oficiul de cadastru. La Finantele judetene, ambii directori, Dan Maier si Angela Marinescu, sunt numiti cu delegatie (senatorul a dat citire si ordinelor de numire). “Acest director Dan Maier are probleme de natura penala, exista dovezi clare ca a “palmat” zeci de tone de usturoi si legume si fructe in favoarea lui Ion Nistor, vicepresedinte judetean PDL”, a detailat dansul.

Tot cu delegatie mai sunt numiti Firu Mocanu de la Directia de Accize si Operatiuni Vamale, Ilie Tura de la Electrica, Ion Mihalca de la Directia Silvica, Gheorghe Tilibasa de la Somaj, Sanda Neste de la Casa Corpului didactic si altii. Despre unii, Valer Marian a dat detalii privind faptul ca nu s-au suspendat din functii si fac campanie electorala, sau ca altii, precum Viorel Pintea, sunt cercetati de DNA.

Despre inspectorul scolar general, Gigel Bud a spus ca este acuzat de pedofilie si hartuire sexuala si ca a demis directori fara carnet de membru PDL si chiar femei de servici, prin fax.

Un alt sef care s-a bucurat de o atentie deosebita din partea vorbitorului – alaturi de adjunctul sefului Politiei judetului, comisarul sef Teofil Parasca sau seful Inspectoratului in Constructii, Cristian Jurje, care are certificat medical dar circula prin judet in campanie electorala si altii – este seful Politiei de frontiera, Vasile Maxim. “Nici PSD nici actualul prefect, nu au nevoie de banii negri de la vama, iar el va plati si pentru destituirea abuziva a zeci de politisti de frontiera cu studii adecvate, competenti si valorosi si pastrarea celor incompetenti sub acoperirea reorganizarii”, a adaugat senatorul PSD.

A amintit si cativa primari “penali, ca de pilda cel Botiz (care nu permite afisajul electoral), cel din Mediesu Aurit, cel din Bixad, cel din Piscolt si cel din Homoroade.

“Am trimis prefecturii o adresa in care am cerut situatia acestor directori, cum au fost mentinuti in functii, ce studii au, rapoartele de activitate a lor si verificarea prezentei la serviciu. Dupa ce voi primi toate datele, voi sesiza guvernul, Parchetul, Politia, DNA, dupa caz”, a mai spus vorbitorul.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns