

Sesiunea extraordinară a adus schimbări majore în Parlament. Vasile Blaga a fost schimbat de la preşedinţia Senatului. Crin Antonescu a fost ales preşedinte, devenind astfel omul numărul doi în stat. În caz de suspendare a preşedintelui Băsescu, el preia toate prerogativele prezidenţiale.
PDL rămâne fără o funcţie importantă. Mai presus de acest lucru ieri democrat liberalii au putut constata că nu pot reface relaţiile cu foştii aliaţi. UDMR şi UNPR nu i-au sărit în ajutor, iar senatorii plecaţi din partid nu s-au răzgândit.
PDL invocă lipsa de proceduri. Au acuzat USL că dă o adevărată lovitură de stat. Odată supusă la vot, decizia de revocare a lui Vasile Blaga s-a produs.
Dacă este să vorbim despre o lovitură de stat, ea ar putea fi realizată de Traian Băsescu. Preşedintele ar putea invoca încălcarea Constituţiei şi să dizolve Parlamentul. Acest lucru s-ar putea petrece într-o ţară din lumea a treia. Dacă preşedintele nu intervine înseamnă că nu este vorba despre o lovitură de stat, ci despre o banală luptă politică dintre o majoritate şi o minoritate parlamentară. În democraţie majoritatea dictează.
Lucrurile s-au precipitat şi la Camera Deputaţilor. Roberta Anastase a avut soarta lui Vasile Blaga.
Valeriu Zgonea este noul preşedinte al Camerei Deputaţilor. El a fost ales cu 161 de voturi “pentru”.
Liderul grupului parlamentar al PSD din Cameră, Valeriu Zgonea, a fost propus, marţi, pentru a prelua funcţia de preşedinte al acestui for legislativ, după ce Roberta Anastase a fost revocată, prin hotărârea plenului.
Candidatura lui Zgonea a fost supusă votului plenului Camerei. Numărarea voturilor s-a încheiat marţi, la ora 23.
Zgonea a fost singura nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Camerei, mentioneaza Antena 3.
Roberta Anastase a fost revocată marti din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor cu 160 de voturi pentru şi unu împotrivă.
Fii primul care comentează