Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Valoarea totală a alocaţiilor pentru ovinele şi caprinele din zonele defavorizate, maximum 6,5 euro/cap de animal

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Executivul a aprobat în şedinţa de miercuri Hotărârea privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine /caprine din zonele defavorizate, valoarea totală a ajutorului financiar specific fiind de 6,711 milioane euro, informează Ministerul Agriculturii printr-un comunicat.

Cuantumul ajutorului specific se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului alocat anual la efectivul de capete eligibile, fără a depăşi 6,5 euro/ cap pentru categoria femelelor din speciile ovine/ caprine. Plăţile pentru ajutorul specific se efectuează până la data de 30 iunie a anului următor.

 

Actul normativ reglementează sectorul de creştere a ovinelor şi caprinelor de lapte şi carne din zonele defavorizate. Astfel, se definesc categoriile de animale pentru care se poate solicita ajutor specific respectiv, categoria femelelor din speciile ovine/ caprine care au vârsta de minimum 1 an la data de 31 august a anului de solicitare, se stabilesc condiţiile de eligibilitate.

 

Efectivul de animale pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie identificat şi înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor – RNE la data depunerii cererii;

să deţină registrul individual al exploataţiei completat şi actualizat, iar femelele de ovine/ caprine pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 100 zile de la termenul limită de depunere a cererilor.

 

Se stabileşte efectivul de 50 – 300 capete de femele ovine/ caprine, inclusiv, pe beneficiar pentru care se poate acorda ajutorul specific şi se reglementează perioada de depunere pentru acordarea ajutorului specific pentru femelele ovine/ caprine, respectiv 14 octombrie – 15 noiembrie a anului pentru care se face solicitarea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS RATE DOBÂNZI

Popa (BNR), despre cotele ratelor dobânzilor

Ratele dobânzii este important să rămână unde sunt pentru mai mult timp, ca aproape peste tot în lume, pentru a nu risca o reaprindere a inflaţiei.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, and IZ+ <35 members only.
Log In Join Now