Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vânzări de aproape 600.000 de euro la Licitația de Toamnă a Artmark

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Licitația de Toamnă de la Artmark a avut vânzări totale de aproape 600.000 de euro, cea mai bine vândută lucrare fiind “Christ” de Adrian Ghenie, adjudecată la 125.000 de euro.

Potrivit Artmark, cu această lucrare adjudecată, Adrian Ghenie intră în elita marilor artiști vânduți cu peste 100.000 de euro pe piața românească — pe locul al nouălea, după artiști ca Grigorescu, Andreescu, Luchian, Aman, Brauner, Iancu, Ressu și Țuculescu.

La prețuri ridicate au mai fost adjudecate lucrările “Fetiță cu bonetă albă” de Nicolae Tonitza, la 60.000 de euro, “Întoarcerea de la târg” de Nicolae Grigorescu, la 35.000 de euro, “Legendă” de Ion Țuculescu, la 30.000 de euro, “Inocență” de Sabin Bălașa, la 15.000 de euro, “Ghivece cu flori și pensule” de Alexandru Ciucurencu, la 12.000 de euro, “Sudic II” de Horia Bernea, la 10.000 de euro, “Garoafe roșii” și “Promenadă pe malul mării” de Gheorghe Petrașcu, la 12.000, respectiv 10.000 de euro.

Sesiunea de licitații din această lună se va finaliza joi cu cele trei sesiuni dedicate Colecției Cella Delavrancea, Colecției Rameurului Interbelic Herman Moser și eroilor sanitari.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Artmark se lauda cu recordul de vinzari
    Cum sta cu plata drepturilor de suita, pe care Artmark este obligata de legea drepturilor de autori s-o plateasca si n-a facut-o niciodata ?
    Cit ii va plati lui Adrian Ghinea, drepturi de autor, din vinzarea record a lucrarii cu care se lauda ? Pun pariu 0 lei….

Lasă un răspuns