Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Varujan Vosganian (PNL): Reîntregirea salariilor bugetarilor ar presupune o majorare de 40%

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Senatorul Varujan Vosganian, vicepreşedinte al PNL, susţine că o creştere a salariilor bugetarilor nu este posibilă acum şi că, de altfel, reîntregirea veniturilor ar presupune o majorare cu 40%, conform Agerpres.

“FMI, dacă mai era nevoie de o lămurire suplimentară în această privinţă, înlătură orice ambiguitate: condiţiile economice ale României nu permit creşterea salariilor. Cea de-a patra anexă la memorandumul ultim spune clar: România nu întruneşte condiţiile economice pentru reîntregirea salariilor. De altfel, acest concept este extrem de ambiguu, deoarece creştere salariilor are şase scale diferite. Prima este îngheţarea salariilor -ceea ce se petrece acum-, a doua este indexarea salariilor, a treia este reîntregirea nominală, a patra este reîntregirea nominală a veniturilor, a cincea -reîntregirea reală a salariilor şi abia a şasea, care face dreptate bugetarilor, este reîntregirea reală a veniturilor de natură salarială. Ceea ce înseamnă o creştere de 40% a veniturilor bugetare şi ceea ce acest guvern nu va face’, a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Varujan Vosganian.

 

Acesta a adăugat că în acest moment este posibilă cel mult o creştere cu 7-8%. ‘În cel mai bun caz putem spera la o indexare a salariilor, ceea ce înseamnă o creştere în termeni nominali de circa 7-8%’, a spus senatorul liberal.

Totodată, el face un apel către guvern să nu mai amăgească populaţia cu creşterile salariale. ‘Eu rog guvernul să nu mai dea iluzii românilor, pentru că o populaţie sărăcită şi în continuare amăgită este o populaţie batjocorită’, a menţionat Vosganian.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns