Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de varză măruntă murată, 1 kg carne de porc (piept, sau la pomana porcului se folosesc bucățelele de carne care rămân la aranjarea aspectuoasă a pulpelor, cotletului, etc., ce se pun în sare), 2 linguri de untură, o ceapă, sare, piper, boia de ardei.

Mod de preparare:

Varza murată se spală cu apă rece, să nu fie prea sărată și se stoarce bine. Carnea se spală și se taie cuburi. Ceapa se mărunțește și se călește cu o lingură de untură, apoi se adaugă carnea. Se călește puțin, până când capătă o culoare albicioasă, apoi se condimentează cu sare, piper și boia. Se stinge cu apă, cât să acopere toată carnea, se fierbe înnăbușit, apoi se lasă să se călească mai departe, până când carnea se înmoaie și apa scade complet. Cu restul de untură se călește varza, cele două se amestecă și se mai călește puțin și așa, împreună. La servire se poare orna cu smântână. În Ardeal mâncarea de varză cu carne nu poate lipsi de la pomana porcului.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Tocanita de ciuperci

Tocănița de ciuperci cu smântână este un preparat tradițional din Europa de Est și Centrală, combinând ciuperci, usturoi, smântână și făină pentru a crea un fel de mâncare hrănitor și gustos, reflectând influențele bucătăriei rustice și transmise din generație în generație.

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).

Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână

Pulpe de pui cu dovleac și smântână

Această rețetă combină pieptul sau pulpele de pui suculente cu dulceața dovleacului copt, îmbogățită cu smântână cremoasă și aromatizată cu mărar proaspăt. Este un fel de mâncare perfect pentru zilele răcoroase de toamnă.