Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Veterinarii va recomanda sa aveti grija la atacul capuselor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    In saptamana 20-26 aprilie, inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, au realizat 117 de actiuni de control la unitati si gospodarii ale populatiei. Se recomanda atentie la atacul capuselor.

Au fost verificate depozite alimentare, unitati de alimentatie publica, cantine, gradinite, unitati de vanzare cu amanuntul, targuri si piete agroalimentare, brutarii, laboratoare de cofetarie, unitati de ambalare a produselor de origine non animala, unitati de procesare carne, unitati de procesare lapte, ferme de pasari, farmacii veterinare, gospodarii ale populatiei.

In perioada aceasta se va acorda atentie sporita zonelor de agrement. Se recomanda populatiei sa evite deplasarile pe terenurile cu vegetatie densa avand in vedere riscul prezentei capuselor.

Satmarenii care in acest sfarsit de saptamana taie porci in sistem traditional pentru consum propriu pot solicita examen trichineloscopic sambata, 28 aprilie intre orele 8-13 si duminica 29 aprilie intre orele 8-12 la Circumscriptia Sanitar Veterinara din Piata Mica, luni 30 aprilie si marti 1 mai intre orele 9-12, Circumscriptia Sanitar Veterinara din Piata Mare. Acordati atentie crotaliilor si in numele cui se solicita examenul trichineloscopic.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns