Image 1
Image 2

Vineri, Kosovo – România, în preliminariile lui EURO 2024

Vineri, Kosovo - România, în preliminariile lui EURO 2024
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


Aşa cum inspirat se afirmă pe pe site-ul oficial al FRF, drumul României spre EURO 2024 trece şi prin Kosovo. Un stat nerecunoscut de autorităţile române dar care este membru al UEFA. Aşa că România joacă vineri seara cu Kosovo meci din Grupa I a peliminariilor lui Euro 2024.

Un meci cu echipa unui stat care numără sub 1 milion de locuitori dar care ne întrece la numărul de jucători care evoluează în străinătate. Kosovarii au 23 de fotbalişti care jocă la echipe de top în campionate străine cu o valoare estimativă de 100 de milioane de euro în timp ce ai noştri tricolori valorează cam 80 de milioane de euro. Dar dacă luăm în calcul poziţiile din clasamentul FIFA, România (locul 46) este favorită în faţa kosovarilor (locul 107 în lume).

Una peste alta, dincolo de aceste cifre, care au şi ele o însemnătate, meciul de la Priştina se anunţă extrem de dificil pentru România. Totuşi, România este considerată favorită în acest meci. Tricolorii au maximum de puncte în grupă după două runde disputate, iar un nou succes ar consolida poziţia secundă şi ne-ar apropia şi mai mult de visul calificării la EURO.

Lotul României a ajuns la Pristina miercuri după amiază iar tricolorii s-au antrenat ieri şi pe gazonul stadionului pe care se va juca meciul. Cu excepţia lui Alibec, care acuză dureri musculare, toţi jucătorii s-au pregătit normal, inclusiv sătmăreanul Adrian Rus. Totuşi, nu credem că Rus va intra în teren din primul minut dat fiind faptul că a jucat destul de puţin la Pisa. Dar marea problemă a antrenorului Edi Iordănescu este postul de portar. Toţi cei portari din lot sunt fără o experienţă internatională deosebită, Tîrnoveanu şi Moldovan având câte un meci în poarta României în timp ce Aioanei este debutant.

Partida din Kosovo şi România se va disputa viner, cu începere de la ora 21:45, va putea fi urmărită în direct pe canalele Antena 1 şi Prima TV.

Formaţiile probabile:
Kosovo: Ujkani – Vojvoda, Rahmani, Pagarda, Dresevic, Celina, Kryeziu, Muslija, Rashani, Muriqi. Antrenor: Alain Giresse.
România: Târnoveanu – Raţiu, Burcă, Drăguşin, Camora, M.Marin, Stanciu, Olaru, Coman (Munteanu), Puşcaş, Alibec. Antrenor: Edward Iordănescu.

CLASAMENT
1.Elveţia 2 2 0 0 8-0 6
2.România 2 2 0 0 4-1 6
3.Kosovo 2 0 2 0 2-2 2
4.Andorra 2 0 1 1 1-3 1
5.Israel 2 0 1 1 1-4 1
6.Belarus 2 0 0 2 1-7 0

Partida va fi arbitrată de olandezul Danny Makkelie ajutat de Hessel Steegstra şi Jan de Vries.

Tot vineri, de la ora 21:45, se joacă Belarus – Israel şi Andorra – Elveţia.

1 comentariu

  1. Iar v-ati facut de rusine atat in tribune cat si pe teren !. Nu stiti sa va comportati…. Despre fotbalul romanesc ce sa mai vorbim…….( un singur sut sanatos pe spatiul portii aparat de portarul kosovar ati avut pe intregul meci )

Lasă un răspuns