Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

RECOMANDAREA MEDICILOR

Vitamina D și imunitatea

Vitamina D și imunitatea
Monitorizarea periodică și suplimentarea adecvată sunt esențiale pentru menținerea sănătății și întărirea imunității.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Vitamina D joacă un rol esențial în menținerea sănătății, iar persoanele care petrec mult timp în spații închise sau au peste 30 de ani trebuie să acorde o atenție sporită acestei vitamine. Medicul chirurg Alexandru Onofrei subliniază că lipsa vitaminei D poate afecta grav imunitatea și recomandă suplimentarea zilnică.

 

 

De ce este vitamina D mai mult decât o simplă vitamină?

 

Specialiștii consideră vitamina D un adevărat hormon, esențial pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. Studiile realizate în perioada COVID-19 au arătat că pacienții cu deficiențe severe de vitamina D au fost mai predispuși la forme grave ale bolii. Prin urmare, chiar și persoanele active, care petrec timp în aer liber, ar trebui să suplimenteze această vitamină pe tot parcursul anului.

 

 

Câtă vitamina D ar trebui să luăm zilnic?

 

Potrivit medicului Alexandru Onofrei, doza zilnică recomandată este de cel puțin 2.000 de unități. Expunerea la soare poate contribui la sinteza vitaminei D, însă medicul avertizează că solarul nu este o soluție eficientă, iar expunerea excesivă la soare poate crește riscul de cancer de piele.

 

 

Cum putem verifica nivelul de vitamina D?

 

Dozarea vitaminei D se realizează printr-o analiză simplă de sânge, care nu este foarte costisitoare. Monitorizarea periodică și suplimentarea adecvată sunt esențiale pentru menținerea sănătății și întărirea imunității.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*