Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vizitatorii Panteonului din Roma vor plăti bilete de intrare, de anul viitor

Panteonul din Roma
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Panteonul din Roma
Panteonul din Roma

Vizitatorii Panteonului din Roma vor putea admira monumentul antic plătind un bilet de intrare în valoare de 2 euro, începând din luna mai, dacă scopul vizitei lor nu va fi acela de a se ruga, a anunţat, luni, ministrul Culturii şi Turismului din Italia, informează Reuters.

În prezent biserică, fostul templu este unul dintre cele mai bine conservate monumente din perioada antică. Panteonul, care are un dom cu o înălţime de 43,3 metri, cu o lucarnă circulară în centru, a atras anul trecut 7,4 milioane de vizitatori.

Perceperea unei taxe de doi euro la intrarea în Panteon face parte din demersul de creştere a profitului din bunurile culturale ale Italiei. Ministrul a precizat că vizitele turiştilor vor fi suspendate în timpul slujbelor religioase.

O parte din veniturile încasate din vânzarea de bilete de intrare va fi investită în lucrări de conservare a Panteonului.

Templul a fost comandat de omul politic Marcus Vipsanius Agrippa în onoarea împăratului Augustus în jurul anului 27 înainte de Hristos.

Forma curentă a Panteonului şi pereţii groşi de şase metri datează din prima parte a domniei împăratului Hadrian după Hristos, care a ajuns la putere în anul 117 după Hristos. Clădirea a supravieţuit atacurilor barbare asupra Romei şi a fost transformată într-o biserică creştină în anul 609.

Între personalităţile care sunt înhumate aici se numără artistul renascentist Rafael Sanzio şi doi regi italieni.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Lansare CD Myung-Whun Chung

Asculta acest articol În 11 aprilie 2013, casa Deutsche Grammophon lansează cel mai nou disc al dirijorului sud-coreean Myung-Whun Chung.