Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vrea CSM să desfiinţeze 5 secţii: karate, judo, scrimă, nataţie şi popice?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sedinta CLSM
Sedinta CLSM

Consilierul Roca îi demonstrează lui Fogel că CSM le-a înființat în urma Hotărârii nr. 172 a CL Satu Mare din 27.06.2013

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 23 februarie, primarul Kereskenyi Gabor a susţinut că majoritatea secţiilor sportive ce funcţionează în cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) sunt ilegal constituite. Informaţia a fost confirmată şi de Vasile Fogel, preşedintele clubului.

 

Totul a pornit de la proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei, a statului de funcţii, dar şi a regulamentului de organizare şi funcţionare a CSM Satu Mare. Deranjat probabil de întrebările consilierului Radu Roca,Vasile Fogel a spus că la CSM cinci din cele şapte secţii nu sunt legal înfiinţate şi că atâta timp cât va fi preşedinte nu va aloca bani din sumele primite de la Consiliul Local decât pentru handbal şi baschet.

În sprijinul conducerii CSM a venit cu declaraţii şi edilul Kereskenyi Gabor, care spune vehement că la CSM s-au făcut numiri în funcţii pe criterii politice şi că nu există o hotărâre a legislativului pentru înfiinţarea secţiilor de scrimă, judo, nataţie, karate, popice şi volei.

Mai mult decât atât, primarul spune că Radu Roca în calitate de ex-viceprimar al oraşului a fost părtaş la “haosul ce s-a produs la CSM”.

Punctul de vedere al consilierului Radu Roca

Acelaşi Radu Roca, actual consilier PSD, a contactat redacţia Informaţia Zilei pentru a dezminţi toate acuzele ce i s-au adus atât lui ca şi persoană, cât şi fostei admnistraţii sătmărene.

“CSM a fost înfiinţat printr-o Hotărâre a Consiliului Local (HCL) Nr. 125 din 24 mai 2007, fiind constituită ca persoană juridică de drept public, organizată sub autoritatea legislativului din Satu Mare şi având ca obiectiv de activitate promovarea şi susţinerea sportului. Prin această hotărâre a fost aprobată înfiinţarea a două secţii, şi anume baschet feminin şi handbal masculin.

Pentru corecta informare a sătmărenilor şi spre (ne)ştiinţa domnului primar Kereskenyi Gabor, secţiile scrimă, judo, nataţie, karate, volei şi popice au fost înfiinţate prin HCL 172 din 2013. Ba mai mult, tot atunci, a fost aprobat şi bugetul pentru toate secţiile din cadrul CSM. În anexa acestei hotărâri se poate vedea că preşedintele de şedinţă a fost chiar unul din consilierii UDMR de la vremea respectivă, şi anume Magyar Lorand Balint, actual deputat în Parlamentul României.

Prin afirmaţiile domnului Fogel Vasile făcute în cadrul şedinţei din 23 februarie 2017 reiese că nu va aloca bani din buget altor ramuri sportive decât pentru baschet şi handbal. Acesta a fost susţinut vehement şi de Kereskenyi Gabor, demonstrându-ne că actuala conducere doreşte să păstreze doar cele două secţii de suflet.

Domnule preşedinte, domnule primar, sportivii celor şase secţii pe care îi marginalizaţi au obţinut şi au avut performanţe atât la campionatele europene, cât şi la cele mondiale, recunoscute şi omologate de Ministerul Tineretului şi Sportului. Prin aceste participări şi câştiguri s-a demonstrat forţa Clubului Sportiv Municipal Satu Mare, atât la nivel naţional cât şi internaţional.

În spatele acestor rezultate stă munca antrenorilor, truda părinţilor, sportivii reprezentându-ne cu cinste şi demnitate atât judeţul cât şi ţara. Din aceste motiv consider că ele merită să fie susţinute şi mai departe.

Sper ca acest răspuns, lipsit de jigniri, să fie constructiv şi să acceptaţi observaţiile pertinente. În calitatea de consilier local vreau să fiu informat pentru a putea stabili alături de restul colegilor priorităţile imediate şi de perspectivă ale clubului CSM, implicit ale celor şase secţii care pot face performanţă, susţinut de un buget bine gestionat şi transparent. Cu respect pentru sătmăreni, Radu Roca – consilier PSD”.

Kereskenyi Gabor: La CSM au fost numite în funcţii de conducere persoane apropiate de PSD sau ALDE

În urma acestei declaraţii de dezminţire am vrut să luăm legătura cu Fogel Vasile, preşedintele CSM Satu Mare, însă am aflat că este plecat din ţară. În acest context l-am contactat pe Kereskenyi Gabor – primarul municipiului Satu Mare. “Faptul că s-a aprobat în şedinţă reprezintă un demers nesemnificativ.

Demersurile au fost astfel doar începute, însă nu şi finalizate. A rămas în vigoare regulamentul de organizare a CSM-ului care nu a fost modificat şi în care doar secţiile handbal şi baschet sunt menţionate. Hotărârea 172 din 2013 nu reprezintă nimic atât timp cât regulamentul prevede altceva. Domnul Roca şi alţii care au aceeaşi părere ar trebui să facă diferenţa între sportul de performanţă şi cel de masă”, declară edilul oraşului.

Tot Kereskenyi Gabor susţine pe mai departe că la CSM au fost numite în funcţii de conducere persoane apropiate de PSD sau ALDE. “Dacă domnul Fogel ar fi vrut să desfiinţeze unele secţii ar fi putut face acest lucru încă din iulie, când au expirat contractele unor directori sportivi puşi acolo pe criterii pur politice. Un exemplu este Ştefănescu Claudiu, care a ocupat funcţia de preşedinte interimar la CSM şi acum este director sportiv doar pentru că a lipit afişe şi l-a susţinut pe Coica în campania electorală. Ca el sunt mulţi alţii care au primit funcţii fără ca acestea să fie stipulate în organigramă.

Un alt exemplu ar fi antrenorii de la secţia judo apropiaţi PSD şi cei de la secţia karate apropiaţi celor de la ALDE. Ei au luat 5.000 lei pe lună net pe când cei care aveau performanţe şi meritau erau plătiţi cu 1.000 lei pe lună”, declară primarul municipiului.

Dacă se vor desfiinţa secţii şi mai exact câte dintre ele nu ştim, însă Kereskenyi Gabor confirmă faptul că la CSM se desfăşoară o amplă analiză, în urma căreia se va lua o decizie. “Nu vom avea cum să le susţinem financiar pe toate. Dacă se doreşte cu ardoare acest lucru vreau ca toţi consilierii să vină cu propuneri şi să îmi spună de unde să luăm 4,8 milioane de lei necesari bunei funcţionări a clubului”, încheie edilul oraşului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

17 comentarii

 1. Scrima satmareana este renumita la nivel mondial !!! nu ca Olimpia sau CSM-ul(boschet, handbal) de care nu a auzit nimeni !. Scrima satmareana este purtatorul de drapel al orasului cu mult peste celelalte sporturi, are traditie la noi, orientat spre performante care merita cel mai mult sprijinit dintre toate sporturile satmarene !. Numai prostii nu-si dau seama de acest lucru si doresc neaparat s-o distruga.

 2. Vorbește unul de sport care a lipsit de la educație fizica, probabil în timpul orei de sport facea treaba mica pe statuia lui Lucaciu. Cum poți vorbi de performanță cind ai câștigat un singur meci, îl întreabăm citi sătmăreani se regăsesc în lot, cum poate vorbi înainte de salariu de 4000 cind aveam cel mai mare salariu de 2500 Ron, iar acum au 1800 euro, CSM trebuie sa aplice sport de masă fraiere pentru copii satmarenilor, nu pentru susținerea UDMR. CSM a fost înaintate vaca de muls pentru UDMR de aceea nu îl schimba pe bețiv ca știe prea multe.

 3. Vorbește unul de sport care a lipsit de la educație fizica, probabil în timpul orei de sport facea treaba mica pe statuia lui Lucaciu. Cum poți vorbi de performanță cind ai câștigat un singur meci, îl întreabăm citi sătmăreani se regăsesc în lot, cum poate vorbi înainte de salariu de 4000 cind aveam cel mai mare salariu de 2500 Ron, iar acum au 1800 euro, CSM trebuie sa aplice sport de masă fraiere pentru copii satmarenilor, nu pentru susținerea UDMR. CSM a fost înaintate vaca de muls pentru UDMR de aceea nu îl schimba pe bețiv ca știe prea multe.

 4. betivilor unguri nu va e rusine sa furati bani toata ziua beti la barul de linga scoala nr. 10 si nu stiti cum mergeti acasa sau pe altii ai duc soferii!!! pai va convine baschet si handbal ca de acolo furatii bani cu contracte cu impresari cu jucatori straini!!! am citit ca un jucator la handbal nu are viza si are un salar de 1800 euro pe luna si nu este prezent! si desfintati sectii de copi fara nici un leu!!! oare de ce vrea fogel numai ,,performanta”DNEAUL ce face?

 5. D-le primar sunt parintele unui copil care este sportiv la sectiunea karate si pot sa va confirm ca acesti copilasi au adus cu adevarat Performanta despre care vorbiti pentru ca au adus o gramada de medalii de la competitiile nationale si internationale la care au participat , pe bani putini . Deci consider ca merita sa fie finantate aceste sectii pentru ca banii publici se folosesc pentru locuitorii municipiului !!

 6. CSM inseamna club sportiv municipal dupa cate stiu eu.
  De ce in echipa de handbal joaca straini care nu au demonstrat nimic.
  Adusi pe bani grei ,catzare , masa …etc
  Inloc sa crestem copii nostri localnici mai bine investim bani intr-un sport care numai performanta nu face.
  Vreti sa desfintati sectii care au sportivi campioni nationali ,europeni si mondiali si sa promovati sportul de masa.
  Sper sa va razganditi ….

 7. Ma intreb cind se vor trezi satmareni ,ca acest MARELE PRIMAR DE SATU MARE MINTE SI CIND DOARME ISI BATE JOC DE SATMARENI CUM ZICE PROVERBU IN COT II DOARE DE CEI CARE IA ALES,NU LAM VAZUT IN CARTIER16 PEDIG AR AVEA CE VEDEA CUM ISI BAT JOC OAMENI PRIMARIEI CU UN SALARU BUNICEL SI NU FAC NIMIC .,,,URMATOAREA IDEE AR FI,, POLITIA LOCALA SA MUTAT DE PE UNIVERSULUI,DIN LOCLU CARE ERA DESTINAT COPIILOR,AU TRECUT CITEVA LUNI SI SPATIUL EST NEFOLOSIT ,DOAR DIN CIND MAI VINE UN POLITIST LOCAL CU O DOAMNA POLITISTA SA MAI CAUTE CITEVA DOSARE CE DUREAZA 30 DE MINUTE.,, A TREIE IDEE CINE CREDE CA MOLUL PREGATIT IN PLANUL PRIMARULUI ESTE RENTABIL INTRUN ORAS ASA MIC VARA VENITURI AI POPULATIEI MAI BINE SAR FI G
  CONSTRUIT UN POD PESTE ,,,SOMES DE MIC DIMENSIUNI NIMAI PENTRU MASINI MICI ,,,,SA O SALA DE SPORT FINCA SINTEM RUSINEA ROMINIEI SA NU BENEFICIEM DE UTILITATI CARE AIUTA LA CULTURA SATMARENILOR NU MALL CATE ESTE UN MALXOR DE BANI INVESTITI FARA SA SE MAI RECUPERE,,,,, AM SOERAT CA SA ALES UN PRIMAR GOSPODAR DAR NEM INSELAT ASTEPTAM SI RASPUNSUTI LA ACESTE SUGESTI,

 8. cred ca primarul confunda primaria cu privatul! noi platim taxe locale ca sa profite copii nostri de miscarea sportiva nu sa-i facem dorintele lui fogel! nu stiu cum de lau primit la sedinta in starea aia! se vede si in poza! deci d-le primar banii publici se folosesc pt locuitorii municipiului pt. performanta se cauta sponsori nu C.L sustine performanta suta la suta ca la satu mare!

 9. cred ca primarul confunda primaria cu privatul! noi platim taxe locale ca sa profite copii nostri de miscarea sportiva nu sa-i facem dorintele lui fogel! nu stiu cum de lau primit la sedinta in starea aia! se vede si in poza! deci d-le primar banii publici se folosesc pt locuitorii municipiului pt. performanta se cauta sponsori nu C.L sustine performanta suta la suta ca la satu mare!

 10. d-le primar vorbiti de judo si karate dar la aceste 2 secsii au fost angajate 2 persoane la insistentele d-voastra pe mandatul P.S.D gherghel la judo si mogos la karate!!! si de sporturiile de performanta! pai handbalul e performanta cu un singur meci castigat in tot campionatul din vreo 20 de meciuri!!! ala e amatorism pe cand la judo sau adus o groaza de medalii cu bani putini nu cu salarii de mii de euro ca la ,,sectiile de performanta” eu cred ca nu stiti sa definiti cuvintulPERFORMANTA! la toate sectiile care vreti sa le desfiintati sunt numai sporivii nostrii locali nu ca la ,,performanta” majoritatea straini!

Lasă un răspuns