Image 1
Image 2

INFORMARE ANM

Vremea se răcește în cea mai mare parte a țării

Iarnă scoţiană
Sfârșitul de săptămână va aduce cu el temperaturi mai scăzute decât până acum. După mai multe zile cu vreme plăcută, și temperaturi în creștere, iarna își va intra mai mult în drepturi în cele mai multe zone din țară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sâmbătă, 20 ianuarie, în București vor fi 0 grade, în miezul zilei, în timp ce vineri, 19 ianuarie, vor fi temperaturi de primăvară, de peste 14 grade Celsius.

 

Temperatura aerului, în mai multe zone din țară, va ajunge la peste 14 grade Celsius, iar ploile vor fi prezente în județele dispuse de la est la vestul țării, în special înainte de masă.

 

Peste noapte, acestea se vor transforma în ninsoare.

De mâine vom avea parte de schimbări în ce privește forma precipitațiilor, pentru că vor fi precipitații în toate regiunile, dar vor fi la început în partea de vest, centru, nord, nord-est sub formă de lapoviță și ninsoare iar apoi, din a doua parte a zilei, de mâine, doar ninsori.

 

Pentru ca în partea de sud a teritoriului, în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, mâine să fie doar ploi pe parcursul serii și la începutul nopții, iar din a doua parte a nopții și în aceste regiuni precipitațiile să se transforme în lapoviță, la început, iar apoi în ninsoare.

 

Sâmbătă va fi o răcire accentuată a vremii, vor fi temperaturi normale pentru perioada în care ne aflăm, sâmbătă vor fi maxime între -3 și +4 grade Celsius. În jumătatea de sud a teritoriului, pe arii extinse, va ninge pe parcursul zilei, iar duminică, vremea va fi frumoasă, dar rece, însă nu vor fi precipitații.

 

Iar pentru duminică, o vreme în general frumoasă, dar rece, local geroasă noaptea în depresiunile din estul Transilvaniei.

 

Strat de zăpadă local consistent se va depune în zona montană, în timp ce în București vorbim de un sol cald, motiv pentru care nu apreciem să se depună un strat de zăpadă consistent”, a transmis Oana Catrina, meteorolog de serviciu la Administrația Națională de Meteorologie.

 

Până acum, bucureștenii au avut parte de o iarnă neobișnuit de caldă, cu unele schimbări de temperatură.

 

Citește și:

Cum va fi vremea în Satu Mare de Crăciun și Revelion?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with