Image 1
Image 2

ACTIVITĂȚI PENTRU FIECARE

Zeci de copii din Sătmărel continuă programul de alfabetizare și jocurile de dezvoltare personală

Copiii care provin din mediile defavorizate au parte de activități menite a-i ajuta să învețe să citească și să numere. Este vorba despre copii minori din Sătmărel, care nu au posibilități materiale, iar Asociația Stea se ocupă de ei, la Centrul de Zi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În prim plan sunt activitățile prin care cei mici sunt învățați lucruri elementare, precum scrisul și cititul, și se pare că sunt încântați de felul în care asistenții sociali se ocupă de aceștia.

 

 

Activitățile de alfabetizare la care participă copiii la centrul nostru de zi sunt șanse de a se exprima, de a-și folosi imaginația și de a-și construi încrederea în sine. 

Fie că e vorba despre literație / numerație sau despre jocuri educaționale care le stimulează gândirea, fiecare activitate este o sursă de bucurie și un pas înainte în dezvoltarea lor personală și educațională.

 

 

Mulțumim partenerului nostru Action Education – en français pentru susținerea activităților cu copiii de la Centrul de zi”, a declarat Cristina Bala, președinta Asociației Stea din municipiul Satu Mare.

Practic, este vorba despre un program educațional de literație și numerație intitulat “Împreună – mobilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel”.

 

 

Evolutia medie pe întreg grupul de copii care au participat de două ori pe săptămână la program este de 35%, 8 din cei 20 de copii atingând punctajul maxim la capitolul de recunoaștere a cuvintelor dintr-un text scris.

Rezultatele arată potențialul mare de dezvoltare pe care îl au acești copii și importanța investiției pentru a reduce decalajele acumulate în mediul vulnerabil din care provin.

 

 

Am investit timp și suflet în crearea unui mediu educațional, unde fiecare copil să se simtă implicat și inspirat. Și pentru că am adoptat abordări interactive și am acordat atenție individualizată nevoilor lor, rezultatele nu au întârziat să apară”, a mai declarat Cristina Bala.

Felicitări tuturor copiilor pentru eforturile depuse și rezultatele obținute, le mai transmite aceasta.

 

 

Obiectivul proiectului implementat de Asociația Stea

 

 

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea condițiilor de educație și sănătate, combaterea oricărei forme de discriminare a persoanelor defavorizate din cartierul urban dezavantajat Sătmărel.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni. Practic, 20 de copii din Sătmărel, împreună cu echipa educativă au sărbătorit recent rezultatele deosebite obținute de-a lungul celor 8 luni de activități remediale la limba română și matematică.

 

 

Asociația Stea are în grijă comunitatea de romi din Sătmărel, unde sunt zeci de familii cu copii, aceștia beneficiind de diferite activități menite a-i ajuta să învețe să citească, să socotească, dar și să utilizeze un calculator.

De asemenea, cei mici sunt învățați cum să se dezvolte prin sport și diferite jocuri educaționale, dar și să se descurce în propriile gospodării, cu sarcini potrivite vârstei lor.

 

 

Prin joc, copiii noștri își exprimă imaginația și creativitatea.

Jocurile de creație, desen, construcții sau jocurile de rol îi încurajează să gândească în mod creativ și să își dezvolte propriile idei.

Încă o dată îi mulțumim partenerului nostru pentru susținerea activităților cu copiii de la Centrul de zi”, a mai menționat Cristina Bala.

 

 

Informații suplimentare se pot obține la persoana de contact Cristina Bala, care este director executiv al organizației non-profit. Numărul de telefon care poate fi apelat este 0261/884.330, iar e-mailul: [email protected].

 

Citește și:

Și în 2024 continuă cursurile de șah ale Asociației Stea

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns