
Directorul adjunct Paula Horotan le-a vorbit, în deschidere, sătmărenilor iubitori de cultură, care au venit la vernisajul expoziției de pictură a medicului sătmărean Corina Iulia Cornean.
“Cu acest prilej, transmitem tuturor doamnelor și domnișoarelor un gând bun și un sincer <<La mulți ani!>>, multă sănătate, bucurii, împliniri și tot ceea ce vă doriți!
În pofida vremii de afară, datorită protagonistelor și invitatelor noastre, noi, doamnele, putem purta astăzi soarele în suflet, și câte o floare în păr, în semn aducător de bucurie și speranță, altminteri, semn pe care îl împărtășim și cu domnii din viața noastră.
Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și cu susținerea Școlii de Arte, respectiv a Muzeului Județean Satu Mare, și reunește vernisajul expoziției personale de lucrări de artă plastică semnate de sătmăreanca Iulia Corina Corneanu, pe care vă rog să o aplaudați, urmat de un regal de muzică, oferit de corul CARP, constituit din cursanții și elevii profesoarei de educație muzicală Renata Bertok-Inovan.”, a precizat directorul adjunct Paula Horotan.
Aceasta a amintit și performanțele profesionale ale medicului sătmărean, care a ales să-și expună picturile în preajma zilei de 8 martie.
Născută la Satu Mare, Corina Iulia Corneanu este doctor în științe medicale și medic primar ORL, și a ales să își valorifice timpul liber dând glas talentului său și iubirii pentru artă prin utilizarea pensulelor și culorilor în ulei, dar nu numai.
Pasiunea pentru frumos și munca depusă de medicul sătmărean vorbesc de la sine prin intermediul lucrărilor expuse pe simezele Bibliotecii Județene, dar și prin numeroasele teme alese: natură moartă, peisaje din celebra și frumoasă Veneție, respectiv lucrurile reunite în Seria “Anatomică”.
Despre prima expoziție a medicului sătmărean a vorbit Cristina Oana Busuioc, specialist restaurator al Muzeului Județean Satu Mare, dar și profesor de arte plastice.
“Doamna doctor Corina Iulia Cornean, transformată aici în artista Iulia Cornean, face o călătorie prin interiorul ei psihic, și ne prezintă sensibilitățile ei transformate în imagini vizuale.
Așadar, florile Corinei, pe care le vedeți în dreapta noastră, sunt amintiri cărora ea le prelungește viața, transformându-le din materie organică în picturi ce primesc calități neperisabile. Artistul Corina redă atât floarea, cât și atmosfera din jurul ei, în tonalități contrastante, la fel ca și trăirile care au însoțit momentele întâlnirii cu acestea”, a precizat profesoara Cristina Busuioc.

Evenimtul cultural a continuat cu un regal muzical oferit de profesoara de muzică Renata Bertok-Inovan și de membrii corului Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare. Sala multimedia a instituției a fost arhiplină, dovedindu-se chiar neîncăpătoare pentru un astfel de eveniment menit a aduce un omagiu, la început de primăvară, tuturor celor care ne dau viață și, în același timp, ne-o înfrumusețează: mame, soții, iubite, prietene, surori.
Citește și:
Expoziție de fotografie intitulată „Sălaj– Frumusețe, Tradiție, Poveste” la Castelul Karolyi
Fii primul care comentează