Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PROTOPOPIATUL ORTODOX OAȘ

Zeci de tineri oșeni au participat la cateheză în Negrești

Zeci de tineri oșeni au participat la cateheză în Negrești
În Protopopiatul Oaș a avut loc un eveniment de excepție dedicat tinerilor creștini ortodocși. Este vorba despre evenimentul intitulat "Întâlnirea tinerilor din cercul pastoral I", care s-a bucurat de participarea și implicarea a zeci de oșeni. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, arhiereu al Maramureșului și Sătmarului, preoții cercului pastoral I și Biroul de Catehizare al Protopopiatului Oaș au organizat sâmbătă, 18 mai 2024, o întâlnire catehetică a tinerilor liceeni la biserica de lemn “Sf. Cuv. Parascheva” din Parohia Ortodoxă Negresti Oas III, având motto-ul: ,,Hristos, bucuria mea!”

 

 

Au fost prezenți 23 de tineri din parohiile Negrești Oaș I, II, III, din aproape toate comunele din Țara Oașului, și anume: Moișeni, Certeze, Vama, Prilog, Racșa, Orașu Nou Vii și Medieș Vii.

 

 

Părintele paroh Nicolae Robaș, cel care s-a ocupat coordonarea activităților a dorit să își exprime bucuria și recunoștința față de cei care au ales să participe la cateheză, dar și pereților care au ales să se implice, și să pună la dispoziție priceperea și profesionalismul, pentru reușita acestui eveniment.

 

 

Tinerii au împărtășit bucuria comuniunii și a prieteniei, organizând jocuri, un atelier de litografie, participand la cateheză și la rugăciune. 

Apreciem dăruirea, jertfa și profesionalismul tuturor celor implicați, preoți și tineri deopotrivă.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!“, a declarat preotul paroh Nicolae Robaș.

 

 

Organizatori si colaboratori ai evenimentului dedicat tinerilor au fost: preotul Robaș Nicolae, care s-a ocupat de coordonarea catehizării, părintele Supuran Ciprian care a fost responsabil de catehizare în cercul pastoral I, preotul Botiș Gavriil, părintele Pischiș Șerban, preotul Țiplea Vasile, precum și părintele Sava Florin.

 

 

Informațiile ne-au fost furnizate de către Protopopiatul Ortodox Tara Oașului, al Episcopiei Române a Maramureșului și Sătmarului.

 

Citește și:

 

Cateheză pentru viitoarele familii din Biserica Greco-catolică

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol Anul calendaristic se apropie încet dar sigur de final, iar starurile din fotbal îşi numără realizările. Atacantul