Alături de elevii cursurilor de pictură au fost invitații din orașul maghiar Teglas
Ediția 2018 a Zilelor Școlii de Arte Satu Mare a început ieri în holul Consiliului Județean cu o expoziție a elevilor cursurilor de pictură, în special pregătiți de profesorul Robert Abkorovits, alături de invitații lor din AAP Satu Mare și de la școala vocațională similară din orașul maghiar Teglas.
Din partea sătmărenilor expun următorii pictori, mai mult sau mai puțin experimentați și stăpâni pe mijloacele acestei arte: Ana Kalin, Laura Mureșan, Dalia Tămaș, Ofelia Neamțu, Sofia Chesa, Kovacs Viktoria, Nagy Maya, Jager Viktoria, Tarr Blanka, Makranczi Lilla, Mariana Bozga, Adina Șipoș, Diana Blidar, Gabriela Konstantin, Petra Bora, Robert Abkorovits, Raisa Pop, Pink Bernadette, Sara Schmied, Kristina Strugurel, Adina Gherman-Rudăreanu, Gergely Csaba, Tillinger Ștefan, Tiberiu Ilea, George Dan și Camelia Szigeti.
O temă în ton cu această perioadă, cea a Centenarului Marii Uniri, oferă artiștilor ocazia să-și exerseze talentul într-un domeniu căzut oarecum în desuetudine după 1990: pictura istorică. Desenele expuse etalează în mai multe ocazii conturul României Mari și figura Reginei Maria, oferind și prilejuri de meditație (ce am fost și ce-am ajuns!). Pe lângă acest domeniu impus de momentul istoric, nu lipsesc obișnuitele peisaje și tablouri florale. Pe două panouri expun elevii Școlii de arte din Teglas, în special lucrări de grafică, viziuni fanteziste, figuri de basm. A venit să cânte, din nou, frumosul ansamblu de suflători condus de profesorul Hotzi Peter, iar delegația din Teglas a fost condusă chiar de primarul orașului, Czibere Bela, alături de directoarea școlii, Szilagyne Bodnar Erzsebet. Din partea sătmăreană au participat managerul Mircea Deac și directorul Florin Pop. A prezentat Maria Varga. Zilele Școlii de Arte continuă miercuri, de la ora 17, la Muzeul de Artă, cu recitalul elevilor care studiază muzica clasică și actoria. Câteva poezii au fost recitate și la vernisajul de ieri.
Fii primul care comentează