Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Monica Macovei a confundat Botizul cu Botiza şi Satu Mare cu Maramureş

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Momente festiv la Botiz
Momente festiv la Botiz

Prezentă la a IX-a ediție a Zilelor Botizului, europarlamentarul PDL a crezut că Botizul se află în Maramureşul istoric.
    Duminică, 30 iunie, au avut loc manifestările organizate cu ocazia celei de a IX-a ediţii a Zilei comunei Botiz. Oaspete de marcă al sărbătorii a fost europarlamentarul Monica Macovei, care a salutat locanicii  ca fiind in Maramureşul Istoric.

Cai, majorete, fanfară şi oaspeţi de seamă  

Cea de a IX-a ediţie a Zilei Botizului a început conform tradiţiei, cu primirea invitaţilor, după care în alai s-a pornit spre locul de desfăşurare a manifestărilor, scena în aer liber amenajată în vecinătatea Bisercii Greco Catolic. Pe parcus s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor.

Coloana oficială a fost deschisă de călăreţii care l-au însoţit pe actorul Vasile Blaga, crescător al acestor animale pe raza comunei. Au urmat majoretele din Ardud, fanfara din Beltiug, dirijată de profesorul Mircea Câcu, oficiali şi localnici.

Printre cei care s-au îndreptat spre scena la care facem referire s-au numărat primarul Iosif Roca, secretara Ana Ciorcaş, europarlamentara Monica Macovei, Ramona Antonescu din partea Instituţiei Prefectului, senatorul Pataki Csaba, deputatul Kereskenyi Gabor, Petre Mureşan, Claudiu Ardelean, Alexandru Panea, Viorel Pop, Ioan Sabău, Victor Pop, Corneliu Ceică, consilieri locali, preoţi reprezentanţi ai confesiunilor religioase din comună.

Rezultatele sunt cartea de vizită a unui primar

Aşa cum se procedează în situaţii similare, Discursul primarului Iosif Roca a deschis suita luărilor de cuvânt. Prim gospodarul comunei a subliniat faptul că numai prin înţelepciunea şi voinţa comună a localnicilor s-a ajuns să se organizeaze pentru a IX-a oară Zilele comunei.

Botizul are de această dată un “oaspete de înaltă clasă”, cu referire directă la europarlamentarul Monica Macovei. Botizenii au fost şi sunt alături de primarul Iosif Roca, cel care împreună cu localnicii şi cu susţinerea lor au înscris în palmares o serie de realizări  în domeniul investiţiilor, realizarea de parcuri şi zone verzi, în învăţământ, sport şi cultură.

“Cartea de vizită a unui primar o reprezintă realizările. Mai am multe vise care se transformă în idei pe care îmi doresc să le pun în practică în folosul locuitorilor comunei mele natale. Ziua comunei este un prilej de destindere, de recreere şi de comunicare” a subliniat primarul.

La rândul său Ramona Antonescu a transmis mesajul adresat botizenilor de către Instituţia Prefectului şi i-a felicitat pe aleşii locali şi pe localnici pentru realizările lor.

Senatorul Pataki Csaba a subliniat meritele primarului Iosif Roca, realizările datorate în bună parte experienţei administrative dobândite în timp, dar şi perseverenţei dovedite în a atrage fonduri pentru realizarea unor obiective de interes local major.

Deputatul Kereskenzi Gabor a menţionat că aleşii locali din Botiz au găsit modalitatea optimă de utilizare a banilor publici în folosul comunităţii. Le-a urat ca vremea frumoasă (la propriu şi la figurat să se abată permanent asupra localităţii Botiz). Drumul ales de administraţia locală este cel bun şi le-a recomandat să-l urmeze fără abateri.

Europarlamentarul Monica Macovei a menţionat că parlamentarii sunt servitorii alegătorilor, cei care i-au propulsat în diverse funcţii. Menţinerea tradiţiilor este sfântă şi în accepţiunea Uniunii Europene, iar în Marmureşul Istoric acest aspect este evident şi demn de remarcat.

Exprimarea nu este eroarea noastră, ci confuzia europarlamentarei prezente la Botiz. Numai prin păstrarea tradiţiilor se poate realiza o Europă unită în diversitate. Buna înţelegere între bisericile creştine din Botiz este o dovadă de înţelepciune, fapt extraordinar. Au mai vorbit Petre Mureşan, Angela Bercea şi Ioan Sabău.

Apoi au fost premiate cu câte 500 de lei trei cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Muzică şi distracţie

Momentele oficiale au fost urmate de evoluţia fanfarei dirijate de profesorul Mircea Câcu, cea care a intonat Imnul de Stat al României şi cel al Uniunii Europene, după care a susţinut un concert cu piese din repertoriul românesc şi internaţional.

Pe scena sărbătorii au evoluat elevi ai şcolilor din Botiz, Ansamblul focloric “Românaşul”, Dance “Black&White – Angels”,demonstraţie de karate, formaţii artistice locale, folclor maghiar cu ” Vidam percek”, Ionică Moroşanu, Ancuţa Anghel, Petrică Mureşan, Komaromi Pisti, Ghiţă Munteanu, recital “DJ Projekt”. A avut loc şi concursul de frumuseţe, iar la închiderea programului, focuri de artificii.

În meniu oferit de gazde invitaţilor s-au regăsit produse oferite de sponsori, fiind relativ uşor de reperat fără să fie nominalizaţi. Aperitivul a fost mămăliguţă cu măruntaie de pui, ciorba a fost pe carne de porc, la fel şi felul doi.
Asistenţa sanitar veterinară a fost asigurată de doctorii veterinari Dorin Gheorghe Maurer şi Eugen Mureşan, cei care au verificat agenţii economici care au oferit preparate de origine animală în special.


Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns