Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ziua Facebook: Reteaua de socializare inchide cea mai spectaculoasa oferta publica initiala din istorie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reţeaua de socializare Facebook se coteaza astazi pe bursa americana NASDAQ, investitorii din SUA si din intreaga lume asteptand cu sufletul la gura sa vada la ce preţ isi va vinde compania acţiunile si la cat va fi evaluata aceasta.

Listarea Facebook este probabil cea mai asteptata tranzacţie din ultimii ani si are toate ingredientele pentru a deveni cea mai spectaculoasa oferta din istoria burselor.

Interesul din partea investitorilor pentru acţiunile Facebook este foarte mare, fapt care a determinat compania sa majoreze intervalul de preţ al ofertei, dar si numarul total de acţiuni vandute in oferta.

Astfel, daca toate acţiunile vor fi vandute la preţul maxim de 38 de dolari, valoarea ofertei s-ar putea ridica la 16 mld. dolari si ar evalua compania la peste 104 mld. dolari, ceea ce ar face ca Facebook sa devina cea mai mare companie listata vreodata pe bursa americana.

Cand s-a listat Google, in august 2004, compania era evaluata la 23,1 mld. dolari.
Cu peste 900 de milioane de utilizatori activi in intreaga lume, Facebook a reusit sa aprinda imaginaţia investitorilor care sunt dispusi sa ofere un preţ de 26 de ori mai mare decat veniturile companiei din ultimele patru trimestre si de peste 100 de ori mai mare decat profiturile din aceeasi perioada.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns