Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ziua Internaţională a Păcii a fost sărbătorită la Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

sc brancoveanu-ziua paciiAn de an, în 21 septembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Păcii. La Satu Mare, elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale “Constantin Brâncoveanu” au marcat acest eveniment vineri, 20 septembrie, în Pasajul Corneliu Coposu. Elevii din ciclul primar au confecţionat morişti, iar colegii lor mai mari au format simbolul păcii.

Activitatea face parte din Proiectul internaţional de artă şi cultură intitulat sugestiv “O morişcă pentru pace”, proiect în cadrul căruia s-au “plantat” morişti pe spaţiul verde din faţa unităţii şcolare.

În Pasajul Corneliu Coposu elevii instituţiei de învăţământ au reuşit să ilustreze semnul păcii. Au muncit cot la cot pentru reuşita acestei activităţi elevii din ciclul primar, care sub îndrumarea învăţătoarelor au realizat morişti de diverse mărimi şi culor, pe care le-au “plantat” în faţa şcolii. Trecătorii care vor lua câte o morişcă vor putea citi şi gândurile copiilor, ideile lor despre ceea ce înseamnă de fapt pacea. Au avut şi ajutorul colegilor din ciclul gimnazial care coordonaţi de diriginţii lor au făcut afişe cu îndemnuri, citate şi desene pe tema Zilei Internaţionale a Păcii. Toate lucrările copiilor sunt expuse în incinta Şcolii Constantin Brâncoveanu, în holul de la intrare. Punctul culminant al activităţilor din cadrul proiectului a fost realizarea simbolului păcii de către toţi elevii din ciclul gimnazial al unităţii de învăţământ în Centru Nou. Timp de trei minute, elevii au păstrat un moment de reculegere, în solidaritate cu oamenii din întreaga lume care marchează Ziua Internaţională a Păcii.

Acţiunea de vineri face parte din proiectul “O morişcă pentru pace”, un proiect care a luat naştere în 2005 la iniţiativa a doi profesori de artă din Florida, Ann Ayers şi Ellen McMillan. În primul an al proiectului, grupuri din peste 1.325 de locuri din lume ţineau moriştile în vânt în 21 septembrie, peste 500.000 de morişti. Anul trecut, peste patru milioane de morişti au fost suflate de vânt în mai mult de 3.500 de locaţii din lume.

La Satu Mare, Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu s-a alăturat proiectului la propunerea directorului Anca Seucea şi a profesoarei de limba engleză Delia Nagy. A coordonat proiectul, acest program educativ, Alexandra Lucaciu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns