Image 1
Image 2

ABORDAREA MALTRATĂRII

Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei

Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei
Sub îndrumarea unui preot catolic, manifestanții au subliniat că sărăcia constituie o încălcare a drepturilor omului, pledând pentru respectarea acestor drepturi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Pe 17 octombrie, este marcată Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei, stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) pe 22 decembrie 1992. Ediția din acest an se concentrează pe solidaritatea în lupta împotriva maltratării sociale și instituționale.

 

 

Într-o lume caracterizată de progrese economice, tehnologice și financiare fără precedent, existența a milioane de oameni care trăiesc în sărăcie extremă este inacceptabilă, potrivit ONU, conform Agerpres.

 

 

Tema din 2024, „Încheierea maltratării sociale și instituționale, acționând împreună pentru societăți juste, pașnice și incluzive”, subliniază necesitatea de a aborda o dimensiune ascunsă a sărăciei, punând accent pe maltratarea socială și instituțională pe care o suportă persoanele aflate în dificultate. De asemenea, se va analiza modul în care putem colabora pentru a promova Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 16 (ODD 16), vizând construirea unor societăți mai echitabile și inclusiv.

 

 

Biserica, prin valorile sale morale și învățăturile ortodoxe, contribuie semnificativ în lupta împotriva sărăciei, desfășurând numeroase acțiuni filantropice și campanii sociale.

 

 

Această zi internațională oferă ocazia de a aprecia eforturile celor care se confruntă cu sărăcia, permițându-le să își exprime preocupările și recunoscând că oamenii săraci sunt adesea primii care luptă împotriva acestei situații.

 

 

Data de 17 octombrie a fost aleasă pentru a marca Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei în semn de omagiu pentru protestele din 1987, când peste o sută de mii de oameni s-au adunat în Piața Trocadero din Paris. Aceștia au semnat o declarație de solidaritate cu victimele sărăciei extreme, violenței și foametei.

 

 

Sub îndrumarea unui preot catolic, manifestanții au subliniat că sărăcia constituie o încălcare a drepturilor omului, pledând pentru respectarea acestor drepturi. Convingerile lor au fost consemnate pe o piatră comemorativă inaugurată în aceeași zi.

 

 

Reproduceri ale acestei pietre au fost amplasate în întreaga lume, servind ca puncte de întâlnire pentru celebrarea Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei. O astfel de replică se află în grădina sediului Națiunilor Unite și este locul unde au loc anual ceremonii organizate de Secretariatul ONU la New York.

 

 

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*