Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În România se face asistență socială fără asistenți sociali

Mihaela Motoc - presedintele Structurii Teritoriale Satu Mare a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mihaela Motoc - presedintele Structurii Teritoriale Satu Mare a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania
Mihaela Motoc – presedintele Structurii Teritoriale Satu Mare a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania

70% din cei care sunt angajați ca “asistenți sociali” la nivel local nu au studii de profil

Zilele trecute, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a publicat un nou studiu referitor la starea în care se află domeniul asistenței sociale la nivel național, o stare gravă, potrivit datelor prezentate, în special în mediul rural.

Potrivit datelor publicate, 70% din cei care sunt angajați ca “asistenți sociali” la nivel local nu au studii de profil. Din asta rezultă că asistenții sociali sunt minoritari în sistemul de asistenți socială de la nivel local.

În satele române;ti există doar 1,27 asistenți per localitate, în condițiile în care legea prevede mai mulți

Un alt aspect prezentat în comunicatul Colegiului scoate în evidență faptul că în satele române;ti există doar 1,27 asistenți per localitate în condițiile în care legea prevede mai mulți.

Puteți citi continuarea în ediția tipărită disponibilă la chioșcurile de ziare sau în ediția electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Sunt foarte suparata pe cei care fac legi in ceea ce priveste asistenta sociala in Romania.Din anul 2007 lucrez ca si asistent social in cadrul UAT Viziru-Braila, am absolvit facultatea de stinte economice in anul 2008, dupa care am facut master in psihologie 2 ani. In anul 2009 s-a dat o lege prin care daca ai abs. o facultate indiferent de specialitate, pentru a putea profesa ca si as.social, sa faci cursuri post universitare in asistenta sociala . In prezent nu mai sunt recunoscute studiile post universitare si trebuie sa faci facultatea in as.sociala. Oare daca se schimba in fiecare an legea in as.sociala, noi facem scoala toata viata?

Lasă un răspuns