Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

10 milioane de euro pentru Charlie Hebdo după atacul terorist

Coperta Charlie Hebdo după atac
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Coperta Charlie Hebdo după atac
Coperta Charlie Hebdo după atac

   Săptămânalul de satiră francez Charlie Hebdo ar putea obţine venituri de peste 10 milioane de euro din vânzări, abonamente, donaţii şi finanţări publice, o veritabilă “mană cerească” pentru micuţa revistă pariziană care, la sfârşitul lunii decembrie, întâmpina dificultăţi în a-şi plăti angajaţii.

Tipărit în 5 milioane de exemplare, vândute cu 3 euro bucata, numărul de miercuri din Charlie Hebdo, dacă va fi epuizat integral, va aduce profituri de aproximativ 8 milioane de euro, informează AFP.

Publicaţia va primi toate încasările aduse de primul milion de exemplare vândute (3 milioane de euro), în virtutea unei mari operaţiuni de solidaritate din rândul lanţului de tipărire şi distribuţie, ai cărui reprezentanţi au acceptat să lucreze gratuit, cedându-şi comisionul pentru a ajuta Charlie Hebdo şi familiile victimelor. Apoi, aşa cum procedează de obicei pentru vânzările lor, săptămânalul francez va percepe 40% din încasările aduse de celelalte 4 milioane de exemplare vândute, adică aproximativ 4,8 milioane de euro.

Charlie Hebdo şi-a mărit, de asemenea, de zece ori numărul abonamentelor în doar câteva zile, trecând de la 7.000 la peste 120.000 de abonaţi, a declarat pentru postul de radio RTL Patrick Pelloux, unul dintre editorialiştii publicaţiei. Cu o zi înainte de atentat, în timpul unui prânz cu caricaturistul Charb (ucis în atentatul de la Paris, n.r.), cei doi se bucurau pentru faptul că revista lor câştigase 50 de abonamente suplimentare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Si cand te gandesti ca pentru asta unii au trebuit sa moara …de ras. Traim in secolul 21 cu multa stiinta, multa religie si multa ignoranta. Sigur ca e o problema franceza, sunt cetateni francezi implicati in ea, dar asta pe undeva se refera si la noi. Vedem ce se poate intampla cand apare un conflict intre natii diferite cu religii diferite,apare batjocura si exclusivismul, toate valorile umane sunt date la o parte si ies in fata tot ce este mai josnic si mai urat. Oare ce s-a intamplat dupa ce Aurelian s-a retras din Dacia cu administatia si armata romana? De ce daco-romanii ramasi nu au construit, nu au scris si nu au ramas urme de la ei? Acum arabii si francezii au Internetul si-si pot actualiza pozitia in functie de situatie.Dar atunci? E evident ca romanii au venit cu tot cu zeitatile lor si desi manifestau toleranta fata de zeii altora sunt convins ca prin mijloace mai mult sau mai putin otodoxe si i-au impus pe ai lor. Populatia ramasa dupa retragere era derutata total, tot ce aveau ei mai sfant fusese pus deoparte iar acum si noua religie s-a retras, era tocmai momentul potrivit pentru misionarismul religios crestin…stiti cum mergeau ei in noi zone ca sa-i crestineze pe altii. Dar de ce nu au mai construit cetati? Simplu, cetatea lor care se credea de necucerit a cazut prin …tradare, si-au dat seama ca e inutil sa mai faci alta in alt loc. De ce nu au lasat urme in pesteri? Simplu pentru ca popoarele migratoare tocmai asta cautau ca sa-i jefuiasca. Era mai simplu sa se ascunda prin paduri pana trecea vremea rea. Iar urmele pe care le gaseau aceste popoare le distrugeau si le puneau pe ale lor. Se poate observa acest obicei prost si la unele etnii,stii tu la care Zsolti?

Lasă un răspuns