Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

R. Moldova: Comuniştii au revenit în parlament, după jumătate de an de boicot

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a revenit joi la şedinţa parlamentului, după ce a boicotat activitatea legislativă de la începutul anului, calificând actualul parlament ca fiind nelegitim.

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a declarat că scopul revenirii în parlament este să pună în discuţie un nou pachet de iniţiative “menit să oprească catastrofa politică şi umanitară din ţară”. Potrivit Agerpres el a reiterat că PCRM nu recunoaşte legitimitatea parlamentului şi nici a preşedintelui ţării, ales de către acesta în luna martie. Voronin s-a declarat convins că în Republica Moldova vor avea loc alegeri anticipate, pe care le vor câştiga comuniştii şi că aceştia vor anula toate legile adoptate de parlament începând cu luna ianuarie 2012.

Comuniştii au boicotat şedinţele parlamentului în urma unor scandaluri în privinţa alegerii preşedintelui. Aceştia consideră că parlamentul trebuia să fie dizolvat şi organizate alegeri anticipate şi au scris demersuri la procuratură pentru ca deputaţii din Alianţa pentru Integrare Europeană şi, în special preşedintele parlamentului Marian Lupu, să fie cercetaţi penal pentru uzurparea puterii în stat.

Comuniştii deţin în prezent 36 de mandate de deputat din 101, după ce şase legiuitori comunişti au părăsit fracţiunea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns