Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta: Codul insolvenţei şi Codul rutier mai rămân în dezbatere publică încă o săptămână

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Codul insolvenţei şi Codul rutier vor rămâne în dezbatere publică încă o săptămână, deoarece există semnale că mai sunt observaţii de făcut asupra celor două proiecte de lege, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, prezent la lansarea primului echipament de săpat tuneluri pentru metrou de pe şantierul viitoarei staţii Academia Militară, ce face parte din tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor, al Magistralei 5 de metrou din Bucureşti.

“Eu am să folosesc fiecare ocazie, inclusiv pe cea de astăzi, chiar dacă suntem la metrou. În România se vorbeşte despre faptul că adoptăm măsuri fără dezbatere. Şi eu tot vorbesc: ‘Uite, se află în dezbatere Codul insolvenţei, Codul rutier, am pus în dezbatere proiectele miniere, haideţi să le dezbatem’. La noi nu le dezbate nimeni şi, după ce stai cu ele o lună – două, vine cineva la final şi spune: ‘Nu e bine’. Asta nu se poate!”, a spus Ponta. 

Şeful Executivului a precizat că cele două proiecte de lege vor rămâne în dezbatere publică, pentru a le fi aduse toate observaţiile care se doresc. 

”Mai stăm încă o săptămână, mai dezbatem, mai vedem. Sunt greşeli, le îndreptăm. Dar boala asta românească în care, de fapt, nici nu te uiţi pe un proiect şi la final, după ce se adoptă, vii şi spui că nu e bun mi s-a întâmplat şi astăzi. Azi am primit că la Codul insolvenţei ar mai fi nişte oameni care vor să facă observaţii. Şi am spus: ‘Domnule, de o lună e în dezbatere. De ce v-aţi trezit astăzi? Dacă nu-l adoptam astăzi vă trezeaţi? Bine, uite, încă o săptămână. La fel ca şi la Codul rutier, spuneţi odată ce credeţi că e bine sau e rău, dar nu după ce se adoptă”, a adăugat el. 

Proiectul de lege privind procedurile de pre-insolvenţă şi insolvenţă a fost dezbătut în primă lectură de către Guvern, la începutul lunii septembrie. 

Conform proiectului, debitorii vor putea cere intrarea în insolvenţă doar dacă au o datorie mai mare de 40.000 de lei, nu indiferent de sumă ca în prezent, potrivit proiectului noii legi a insolvenţei. 

De asemenea, în sensul asigurării echilibrului intereselor, noul Cod al insolvenţei prevede egalizarea regimului deschiderii procedurii în cazul concursului dintre cererea debitorului şi a creditorilor, la 10 zile de la depunerea cererii debitorului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns