Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Numeroşi străini au luat teren în arendă de la ADS

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Însemnate suprafeţe de teren agricol din România sunt exploatate de cetăţeni străini. Publicaţia Economica.net a întocmit un top al societăţilor agricole care au capital străin şi încasează subvenţii pentru suprafeţele deţinute în proprietate şi/sau în arendă. O parte din terenuri sunt luate în arendă de la Administraţia Domeniilor Statului. Se cuvine subliniat faptul că pentru majoritatea terenurilor arendaşii/proprietarii primesc subvenţie.

De departe pe un loc pe podium se află un întreprinzător italian care administrează 10.615,44 hectare în judeţul Timiş. Acesta a declarat: “Majoritatea terenului este în proprietatea noastră. Cred că sunt în jur de 10.000 de hectare”.

De asemenea, pe site-ul companiei se menţionează afaceri în prelucrarea grăsimilor vegetale, agricultură, zootehnie şi depozitare administrază şi cultivă aproximativ 12.000 de ha, din care circa 10.000 ha sunt proprietatea firmei. Cifra de afaceri netă este de peste 54 de milioane de lei şi un profit net de aproximativ 2,2 milioane de lei.

În clasamentul general al latifundiarilor din România, este menţionată o societate românească ce lucrează 56.168 ha, urmată de una cu 27.494 ha, altele cu 18.258 ha, respectiv 11.157 ha.

Sunt menţionaţi şi oameni de afaceri libanezi cu suprafaţa de 11.157 de hectare, teren arendat în exclusivitate de la ADS.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns