Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevele sătmărence, Mariţa Larisa şi Pintea Raluca, premiate la Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Manifestarea s-a desfăşurat în Complexul Naţional Muzeal ,,ASTRA” Sibiu

În perioada 22- 28 iulie, la Muzeul Astra din Sibiu s-a desfăşurat cea de-a XXIV-a ediţie a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”.

Manifestarea a fost organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, în colaborare cu Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, prin Complexul Naţional Muzeal ,,ASTRA” Sibiu.

Elevele sătmărence au fost premiate

Judeţul Satu Mare a fost reprezentat de elevele Mariţa Larisa, însoţită de învăţătoarea Irina Pop de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Negreşti-Oaş şi coordonată de profesoara Crina Violeta Câcău Leş şi de Pintea Raluca, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, reprezentanta Asociaţiei ACT-OR.
În cadrul competiţiei, eleva Mariţa Larisa a confecţionat zgarda ruptă, cu care a obţinut locul II, iar eleva Pintea Raluca a confecţionat zgarda de pe clop, ocupând tot locul II.

Participare internaţională

La ediţia din acest an au participat peste 250 de copii, din 31 de judeţe ale ţării, precum şi din străinătate: Suedia, Republica Bulgaria, Republica Moldova, Republica Populară Chineză (Institutul Confucius Sibiu/ ULBS Sibiu).
Micii meşteşugari de la Olimpiada naţională de meşteşuguri tradiţionale au participat la diferite secţiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecţionat piese de port popular, podoabe, păpuşi în port popular, opinci, dantelă cu ciocănele, ciucuri pe chelteu, împletit, împletit fibre vegetale, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, după cum a precizat Elena Găvan, muzeograf la Muzeul ASTRA Sibiu.

Momente artistice

Momentele artistice au fost prezentate de Ansamblul Multietnic ,,Prietenia” din localitatea Mihail Kogălniceanu, Constanţa şi de grupul folcloric Micii Meşteşugari. Demonstraţiile micilor meşteşugari au animat gospodăriile din muzeu, realizând obiecte tradiţionale prin diferite tehnici dobândite de la profesorii lor sau din familie.

Festivitatea de închidere a avut loc în 28 iulie, începând cu ora 17, pe scena de pe lacul din Complexul Naţional Muzeal ,,ASTRA” Sibiu.

Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara Crina Violeta Câcău Leş.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns