Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

3500 de tineri vor participa la ediţia a doua a Reuniunii Tinerilor Ortodocşi din Baia Mare

Sigla Informatia Zilei
3500 de tineri vor participa la ediţia a doua a Reuniunii Tinerilor Ortodocşi din Baia Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada  3- 6 septembrie 2014, va avea loc cea de-a doua ediţie a Reuniunii Tinerilor Ortodocşi, eveniment naţional cu participare internaţională, organizat de Episcopia ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului. De la părintele Cristian Chindriş, coordonatorul programului de cateheză din municipiul Satu Mare, aflăm că Judeţul Satu Mare va fi reprezentat la eveniment de trei delegaţii aparţinând protopopiatelor Satu Mare ( 49 de participanţi), Carei (56 participanţi) şi Negreşti Oaş (52 participanţi).

La evenimentul din acest an sunt aşteptaţi 3500 de participanţi, tineri ortodocşi cu vârsta cuprinsă între 15 -30 de ani din România, dar şi delegaţii din partea bisericilor ortodoxe surori, implicit delegaţii din partea asociaţiilor tinerilor ortodocşi din străinătate.

În programul reuniunii sunt cuprinse o serie de dezbateri, conferinţe, excursii la mănăstirile din Maramureş (mănăstirea Rohia, mănăstirea Bârsana, Cimitirul Vesel din Săpânţa), dar şi vizite la diferite aşezăminte de cultură ( Muzeul Satului, Muzeul de Artă şi Muzeul de Istorie, Muzeul de Mineralogie) etc.

Ca eveniment social, Reuniunea Tinerilor ortodocşi va reprezenta şi un exerciţiu de rezistenţă în faţa transformărilor sociale şi spirituale, negative, pe care le parcurge societatea românească în ultimii ani.

Conţinutul cultural al reuniunii este bogat şi aduce în atenţia participanţilor teme care privesc istoria naţională a României, personalitatea sfântului domnitor Constantin Brâncoveanu, jertfa martirică a acestuia şi a fiilor săi; viaţa tinerilor ortodocşi practicanţi;
istoria locală a  Maramureşului; conştiinţa identităţii noastre naţionale, culturale şi religioase etc.

După modelul de anul trecut, toţi participanţii vor purta tricouri albastre şi ecusoane cu sigla reuniunii. În fiecare zi, tinerii se vor ruga împreună în 12 biserici, vor dezbate temele propuse în grupuri mici,  vor avea ocazia să cunoască, să descopere locuri pline de frumuseţe şi farmec din zonă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns