Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Raman fara personalitate juridica scolile din: Gardani, Bistra, Surdesti, scolile 1 si 3 din Borsa si cea din Nistru

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a dat verdictul. Din toamna, 15 scoli vor fi comasate. Dar, acest lucru nu inseamna ca ele vor fi inchise. Elevii vor invata in scolile de centru. Tot din toamna, alte 6 scoli isi vor pierde personalitatea juridica. Acestea vor deveni structuri alte altor instititii de invatamant. Conducerea ISJ Maramures a intocmit o noua lista de scoli, care urmeaza sa fie inchise sau comasate din anul scolar 2011-2012.

Din cele 188 de unitati de invatamant cu personalitate juridica, din septembrie vor ramane doar 182. Simona Catana, sef Serviciu Retea Scolara: “Pentru anul scolar 2011-2012, a fost definitivata reteaua scolara a judetului. Vor disparea sase scoli cu personalitate juridica. Acestea vor deveni structuri, pentru ca nu au indeplinit conditia de efectiv, mai mult de 300 elevi pe unitate juridica. Astfel, vor ramane 182 de scoli cu personalitate juridica”.

Unitati de invatamant comasate

Prima pe lista neagra este Scoala Ajutatoare din Gardani. Elevii care au invatat aici vor fi transportati la Scoala pentru Copii cu Deficiente Nr. 2 din Baia Mare. Apoi, Scoala din Bistra va apartine de Scoala din Valea Viseului. Cea din Surdesti se va subordona unitatii de invatamant din Sisesti. Scolile 1 si 3 din Borsa vor deveni structuri ale Scolilor 8 si 9, iar Scoala din Nistru se va subordona celei din Tautii Magheraus. Tot in sensul restructurarii retelei scolare, vor fi comasate 12 scoli cu clase I-IV si de 3 cu clase V-VIII. Elevii de clasele I-IV din Cornesti vor face naveta la Calinesti. Cei din Rusor la Copalnic Manastur. Copii din Feresti la Giulesti. Scolarii din Ciuta si Corni la Bicaz, iar cei din Varai la Valea Chioarului.

De comasare nu vor scapa nici elevii din Strambu Baiut. Ei vor merge la cursuri la Scoala de Arte si Meserii Baiut. Elevii din Sabisa la Scoala Nr. 1 Seini. Cei din Cufoaia si Stoiceni la Grupul Scolar Targu Lapus. Copii din Carbunar la Dumbravita, iar cei din Sindresti la Rus. Naveta vor face si elevii claselor V-VIII. Acestia vor pleca din Mara la Desesti. Ultimii pe lista neagra sunt cei din Buciumi si Valenii Somcutei. Acestia isi vor urma cursurile la Liceul Teoretic “Ioan Buteanu” din Somcuta Mare. Lista acestor scoli nu s-a finalizat. Deocamdata, s-a renuntat la comasarea Scolii din Trestia. Aici, parintii au facut galagie spunand ca, scoala a fost reabilitata in ultimii ani, iar copiii au conditii bune pentru desfasurarea orelor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns