Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

64 de maramureseni internati s-au ales cu alte infectii pe perioada spitalizarii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Specialistii sustin ca antibioticele devin slabe in fata bacteriilor

[slideshow id=4320]

Medicii obisnuiesc sa prescrie tratament cu antibiotice copiilor, dar si adultilor atunci cand se prezinta la cabinet cu simptome specifice racelii. Deseori, Directia de Sanatate Publica Maramures a atras atentia ca se ajunge ca prea usor antibioticele sa fie luate de catre pacienti. Pentru a stopa acest “fenomen”, iata ca Ministerul Sanatatii a luat decizia ca orice antibiotic sa fie eliberat de catre farmacii doar in baza unei retete.

Medicii de sepcialitate trag un semnal de alarma si sustin ca de-a lungul timpului bacteriile au capatat imunitate in fata antibioticelor. Asa ca riscul de a ramane fara arme in fata acestora este foarte mare. “Guardian” relateaza ca pe parcursul a doar catorva generatii, antibioticele au fost invinse de bacteriile pentru care au fost concepute, asa ca apocalipsa post-antibiotic e la orizont. Bacteriile au devenit in timp imune la majoritatea tipurilor de antibiotice pe care oamneii de stiinta le-au creat. Din pacate, nu exista antibiotice care sa combata eficient enzima NDM – 1. “Ne mai ramane o perioada de zece ani, in care va trebui sa folosim antibioticele existente cu multa intelepciune. ~nsa, pana la urma va trebui sa acceptam realitatea< nu avem medicamente cu care sa tratam tipul acesta de infectii”, declara profesorul Tim Walsh, cel care a descoperit enzima care ameninta planeta.

Exista riscul ca tuberculoza sa redevina o boala imposibil de tratat

Cercetatorii sustin ca multe dintre procedurile chirurgicale si din trtamentele din prezent vor disparea in epoca post-antibiotice. “Este cazul transplanturilor si a medicamentelor impotriva cancerului. Pana si banalele operatii de apendicita vor implica riscuri, la fel ca in perioada de dinainte de 1928, cand Alexander Fleming a inventat penicilina. Se pare ca tuberculoza va redeveni o boala imposibil de tratat”, sustine Tim Walsh.

Mentionam faptul ca in permanenta sunt pacienti care internati in spitale se aleg cu alte afectiuni pe care le iau tot din cadrul unitatilor respective. In primele sase luni ale anului in curs, in Maramures au fost inregistrate 64 astfel de cazuri, cele mai numeroase in sectiile de Chirurgie – 14. Nici cadrele medicale nu scapa de virusii si bacteriile existente in spitale, ei fiind primii care sunt expusi imbolnavirilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns