Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Zilele Asistentei Sociale au fost sarbatorite la Satu Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Participanti la Simpozionul national "Asistenta sociala conteaza"
Participanti la Simpozionul national "Asistenta sociala conteaza"

Cu acest prilej a avut loc Simpozionul national “Asistenta sociala conteaza”

In a doua parte a lunii martie, an de an sunt marcate la nivel national Zilele Asistentei Sociale, eveniment considerat un moment de reflectie si analiza, de promovare a acestei profesii si organizare de intalniri tematice cu actorii de pe aceasta scena sociala.
La fel ca in toata tara, Zilele Asistentei Sociale au fost sarbatorite miercuri si la Satu Mare. Universitatea de Vest “Vasile Goldis” a gazduit Simpozionul national “Asistenta sociala conteaza”.

Participanti la eveniment

Simpozionul a fost organizat de Colegiul Asistentilor Sociali Satu Mare, cu sprijinul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), Serviciului Public de Asistenta Sociala si al Organizatiei Caritas. Au participat alaturi de organizatori, numerosi asistenti sociali si reprezentanti ai mai multor organizatii nonguvernamentale din judet.

In deschidere, dupa transmiterea mesajului din partea presedintelui Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania, Florin Salajeanu, presedintele structurii teritoriale Satu Mare a Colegiului – Mihaela Motoc – a vorbit pe larg despre contributia asistentilor sociali in societate.
In prima parte a intalnirii, au vorbit in plen Aniko Gunthner – reprezentant al Institutiei Prefectului, Mircea Govor – vicepresedintele Consiliului Judetean, Mirel Marinescu – director adjunct al DGASPC, Daniela Cernesteanu, directoarea Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala, Attila Kosa – director Servicii Sociale Caritas si lector dr. Simona Macarie  – Universitatea de Vest “Vasile Goldis”.

Importanta asistentului social in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati

Agenda Simpozionului national “Asistenta sociala conteaza” a fost una incarcata, specialistii prezenti la eveniment expunand o serie de date si elemente din munca pe care o presteaza zi de zi. Cristina Bala – directoarea Asociatiei Stea – a prezentat o serie de metode de interventie in munca cu copiii strazii, iar Keseg Ilona din partea DGASPC a vorbit despre importanta asistentului social in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati.

Alte teme prezentate

Camelia Tarba – coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog a prezentat rolul asistentei sociale in consumul de droguri, iar Felber Gabriela de la Organizatia Caritas a expus “Harta digitala a carierei in munca asistentului social”.

Alte teme dezbatute miercuri la simpozion au fost “Ingrijiri la domiciliu” – Ugocian Ildiko (Organizatia Caritas), “Importanta asistentei sociale in viata comunitatii” – Radu Tapescu (Organizatia Caritas), “Rolul asistentului social in cadrul serviciului de probatiune” – Khese Daniel (Serviciul Probatiune de pe langa Tribunalul Satu Mare).

Rol si management de caz

Despre “Bunele practici in munca cu persoanele fara adapost” le-a vorbit celor prezenti Gabriela Deak – asistent social SPAS, iar despre “Asistenta sociala in penitenciarul Satu Mare” a sustinut o prezentare Marcela Pop – adistent socal Serviciul Educatie si Asistenta Psiho – Sociala Penitenciarul Satu Mare. Maria Lobont, consilier la AJPIS, a prezentat un material pe tema “Asistenta sociala – raspuns la nevoi si trebuinta”, iar Carmen Bulbuc a vorbit despre “Rolul asistentului social in cadrul Asociatiei Nationale a Surzilor din Romania, Filiala Satu Mare”.

Pe finele simpozionului, sef centru Casa “Felicia ” – Doina Pop, le-a prezentat celor prezenti “Managementul de caz pentru tanarul cu dizabilitati”, iar asistentul social debutant Alina Clejan a vorbit despre “Rolul asistentului social in munca cu persoane cu dizabilitati mintale”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns