Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un principiu fundamental

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Descinderile autorităţilor la Primăria Arad, poate nevinovate, poate doar în căutarea unor dosare referitoare nu la primarul Falcă, ci la o firmă din alt judeţ, crează totuşi impresia că în vizorul organelor judiciare a intrat primarul, un proeminent lider al PDL.

Urmărind cu atenţie comunicatele şi punctele de vedere ale celor implicaţi, şi din partea justiţiei, şi din partea primăriei, vedem că ele încearcă să dovedească faptul că avem aici de-a face cu un exerciţiu simplu, de investigaţie preliminară. Unii cred, alţii nu cred. Cei ce nu cred, ştiu că astfel de cercetări folosesc mai întodeauna un pretext şi întotdeauna pretextul este astfel construit pentru a părea nevinovat.

În mintea acestora, a celor ce nu cred, se strecoară ideea că partidul, în cazul acesta PDL, nu mai oferă nicio siguranţă membrilor săi. Traian Băsescu spunea că de acum nimeni nu va mai dormi liniştit, desigur, el referindu-se la cei ce sunt înclinaţi să comită infracţiuni sau la cei ce au comis infracţiunile dar nu au fost încă prinşi. Dar de ce să nu doarmă liniştit finul preşedintelui, cel ce i-a stat alături la cununie, persoană care conform cutumelor devine una din cele mai importante din viaţa familiei năşite? Primarul Falcă, la rândul lui este căsătorit cu fiica unei importante personalităţi din PDL Arad şi acest fapt ar trebui să îi acorde imunitate.

Pe Sorin Frunzăverde majoritatea comentatorilor l-au socotit un biet traseist, un oportunist ca oricare altul. Şi, de asemenea, în mintea celor ce nu cred că descinderea de la Primăria Arad a fost întâmplătoare, se strecoară ideea că s-ar putea ca liderul din Caraş să aibă dreptate. Nu mai putea respira liniştit, ştiind că telefoanele îi sunt ascultate. O astfel de persoană, ca Frunzăverde ştie cum să procedeze ca să afle dacă telefoanele îi sunt sau nu ascultate. Există o tehnologie care poate confirma sau infirma ascultarea telefoanelor. Şi probabil a aflat că da şi că cei ce îl ascultă îi sorb fiecare cuvinţel. A părăsit partidul de guvernământ fără să se gândească că dacă USL câştigă alegerile, se va întâmpla la fel: şi aceştia, ajunşi la putere vor dispune acelaşi lucru, să i se asculte telefoanele. Începem să credem că telefonul a fost inventat doar pentru a fi ascultate convorbirile şi pentru a fi publicate stenogramele discuţiilor.

De aici însă alte probleme, de gravitate politică. Sau gravitate electorală. PDL este bulversat înaintea alegerilor locale şi cu câteva luni înaintea celor legislative. Problemele unor lideri, ca Falcă sau Frunzăverde sunt ca fitilul ce aduce focul la un calup de dinamită.

Raporturile acestei grupări politice cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, nu sunt clarificate. În acest moment, aceste raporturi nu par de bun augur pentru un partid ce-şi doreşte păstrarea puterii. În aceeaşi ordine de idei, Emil Boc confirmă că este o experienţă tristă pentru PDL: nu are autoritate, nu are capacitatea de a reacţiona, nu are calităţi organizatorice. El nu mai este nici magazinerul resurselor guvernamentale, vitale înaintea unor alegeri. Emil Boc acum nu mai este nimic. Nu poate pune piciorul în prag nici în Bucureşti unde organizaţia Elenei Udrea este vraişte. Dar şi mai grav este că nu va găsi soluţii la exodul democrat-liberal, dispus să părăsească corabia înaintea scrutinului electoral.

Toată lumea îl aşteaptă pe Băsescu. Să vină, să facă ordine, să găsească soluţii, să dea cu parul în trădători. Însă liderul moral al acestui partid va acţiona conform străvechiului principiului fundamental românesc: eu v-am făcut, eu vă omor!

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns