Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

“Fragmente rostuite” – expozitia artistei Adina Plugaru vernisata la Venetia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Vineri, 6 aprilie, orele 18.30, in Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va fi inaugurata expozitia de pictura “Fragmente rostuite” de Adina Plugaru, bursier “Nicolae Iorga”. Expozitia, curatoriata de Roxana Sava, va prezenta publicului lucrarile realizate de Adina Plugaru in perioada stagiului sau de bursa (2010-2012) si va ramane deschisa pana pe 6 mai.

 

Manifestarea face parte din traditia IRCCU Venetia de a organiza bursierilor “Nicolae Iorga” un proiect propus de catre acestia, in cadrul stagiului de bursa.

 

Picturile Adinei Plugaru creeaza un mozaic al memoriei, in care sunt prinse franturi de experienta devenite amintiri, esentializate si incorporate in forme simbolice, rezistente la trecerea timpului. Asa cum marturiseste autoarea insasi, “lucrarile mele sunt fragmente cu rol de marturii ale memoriei mele. O memorie transfigurata de o trecere in atemporal, de o continua transformare prin decantare, dar recreata din spatii rupte si plasate in cadre noi. Deconstruite si reconstruite la nivel de imagine printr-un discurs in care forma, perspectiva, organizarea spatiului compozitional si culoarea sunt simboluri cu rol de narator”.

 

Elementul unificator in lucrarile Adinei Plugaru este mozaicul venetian: fie reprezentat ca atare, fie alterat la nivel de perceptie. Intocmai unui mozaic, fragmentele Adinei nu sunt simple parti dintr-un intreg, ci gasesc un nou sens. Explicite sau implicite, simbolurile ce revin in compozitiile sale (marul, masa, pestii, farfuria) trimit la interactiuni umane, invitand vizitatorul sa le reinterpreteze si sa-si imagineze istoriile lor ascunse.

 

Adina Plugaru este absolventa a Facultatii de Arte Plastice din cadrul Universitatii de Arte Bucuresti, sectia pictura, clasa Stefan Caltia. Intre 2007-2009 a fost preparator la aceeasi universitate. Din 2010 este membru al Uniunii Artistilor Plastici si bursier “Nicolae Iorga” la Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns