Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Joi, 5 aprilie se deschide punctul de taiere a mieilor/iezilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Fermierii estimeaza preturi intre 13 si 15 lei kilogramul in viu
Fermierii estimeaza preturi intre 13 si 15 lei kilogramul in viu

  Joi, 5 aprilie, in Piata de Vechituri din Satu Mare se deschide unicul punct de taiere a mieilor/iezilor din judet sub control sanitar veterinar.

Asta in vreme ce o buna parte din mieii din judet au fost achizitionati de intermediari la pretul de 12-13 lei kilogramul in viu. Crescatorii de oi si de capre estimeaza ca pretul in viu al mieilor va incepe undeva la 15 lei kilogramul, cu posibilitati de a scadea la 12-13 lei pe parcursul saptamanii.

Surse din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au confirmat ca punctul de sacrificare va functiona in perioada 5-7 aprilie intre orele 8-17. Acest punct va fi dotat cu asomator si va fi deservit de macelari si medici veterinari.

In saptamana viitoare punctul de sacrificare va functiona in perioada 11-14 aprilie intre orele 8-17.
Crescatorii de oi si capre sunt rugati sa aiba in vedere normele privind crotalierea, documentele de insotire si mijlocul de transport.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns