Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare: Vineri, in Piata de Vechituri pretul mieilor a inceput la 20 lei kilogramul in viu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
In drum spre punctul de sacrificare sub control sanitar veterinar
In drum spre punctul de sacrificare sub control sanitar veterinar

    Miercuri, 5 aprilie, ar fi trebuit sa se deschida la Satu Mare punctul de sacrificare a mieilor/iezilor sub control sanitar-veterinar. N-a fost sa fie. Macelarii si medicii veterinari au fost la post, dar fermierii n-au iesit cu animale la vanzare. Motivul pare sa fi fost lipsa documentelor sanitar-veterinare si a actelor de transport (miscare). Primii miei s-au vandut cu 20 lei kilogramul in viu.

Mieii scosi la vanzare erau din Botiz si Draguseni

Taierile de miei au inceput vineri, 6 aprilie. Putin dupa deschiderea punctului de taiere sub control sanitar veterinar, singurul autorizat din judet, au aparut cumparatori. Oferta era modesta, dar nici satmarenii interesati n-au fost prea multi. Totusi au inceput tranzactiile.

Primii miei si iezi s-au vandut la pretul de 20 de lei kilogramul in viu, dupa care in jurul orei 10, ca urmare a numarului redus de cumparatori, pretul a scazut la 18 lei kilogramul in viu. Preturi similare sau cerut  si pentru cei cativa iezi adusi in piata. Greutatea agestora era intre 8-13 kile.

Daca este mult sau putin vor decide cumparatorii. Se cuvine subliniat faptul ca in aceasta saptamana intermediarii au cumparat miei de ordinul sutelor la 12 lei plus Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) kilogramul in viu, ceea ce inseamna aproximativ 15 lei.

Vineri, in Piata de Vechituri din Satu Mare erau cativa oieri din Botiz si din Draguseni. Sansele de negociere au fost mici. Mieii scosi la vanzare aveau greutati cuprinse intre 14 si 18 kilograme.

Animalele sunt sanatoase
Mai multe cititi in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns