Image 1
Image 2

REȚETE TRADIȚIONALE DE PAȘTE

Caș de ouă

Cașul de ouă se prepară de Paști, se servește împreună cu șuncă și cozonac, are origine ungurească, mai exact din zona estică, în partea vestică a țării nu e cunoscută rețeta…. Sunt 2 tipuri de caș galben din ouă: sărat sau dulce. Cel sărat se face din ouă, lapte, sare și anumite condimente (piper, chimen). Cel dulce conține ouă, lapte, un pic de sare, zahăr vanilie și coajă rasă de lămâie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:
1 litru de lapte 3,5% grasime,

10 oua,

4 linguri de zahar,

3-4 batoane de scortisoara,

2 plicuri de zahar vanilat,

putina sare si se mai pot adauga stafide sau bucati de nuci, dupa gust.

Mod de preparare:

Laptele, cu bucatile de scortisoara si cu foarte putina sare se pune la fiert, la foc mic. Se bat ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat, se toarna in laptele caldut si se fierbe amestecand in continuu, pana cand cancepe sa formeze cocoloase. Cand bucatile prinse sunt de marimea unor nuci, se scot betele de scortisoara, daca folositi, se adauga stafidele, sau nucile, se mai amesteca putin si se toarna intr-un tifon asezat in prealabil in strecuratoare, iar tifonul se leaga, ca pentru o branza. Casul se stoarce bine, cat timp e fierbinte, apoi se mai lasa atarnat, sa se scurga 3-4 ore. Cand se scoate din tifon, se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt se pune in cuptor fierbinte si se coace 7-8 minute, pana cand pe suprafata sa se formeaza o crusta, ca la cascaval. Nu se arunca nici zerul ce ramane, si aceasta se poate consuma, are un gust foarte placut.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.