Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Copiii Scolii din Socond au calarit caii unei ferme din Hodisa

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Copiii din Socond langa perechea de cai Romi si Nera
Copiii din Socond langa perechea de cai Romi si Nera

In cadrul programului „Scoala altfel”, circa 50 de copii de la Scoala din Socond au beneficiat de o experienta aparte, dupa cum ne-a relatat Nicolae Cornea Mare, profesor de romana.

Este vorba de o excursie la barajul din Hodisa, unde elevii au experimentat timp de citeva ore un sport mai putin practicat la noi: echitatia (calaria). In acest scop, copiii au avut la dispozitie doi cai, unul din rasa lipitan (pe nume Romi) si un altul din rasa frizian (numit Nera), special echipati pentru calarie. Asta au si asteptat elevii: sub indrumarea unui ingrijitor au incalecat rand pe rand cate un cal si s-au plimbat. Copiii au fost incantati de distractia oferita, considerand ca este o experienta unica si cu care nu se mai intalnisera anterior. Excursia va ramane de neuitat si pentru profesorii insotitori: Ana Papariga, Mariana Tarle, Viorel Maer, Nicolae Cornea Mare, precum si noul director Mihai Crisan.

Mai mult decat atat, la final, grupul de copii si profesori s-au tratat cu frigarui si alte bunatati culinare, pofta fiind pe masura efortului depus in excursia care va ramane ca amintire vie pentru toata viata lor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns