Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Oltean: Opozitia nu stie sa il aprecieze gesturile lui Basescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirma ca scrisoarea presedintelui Traian Basescu adresata liderilor opozitiei este “un gest absolut remarcabil” al acestuia, pe care “opozitia nu stie sa il aprecieze si sa il valorifice”, astfel ca revizuirea Constitutiei in acest mandat “nu are nicio sansa”.

Ioan Oltean a fost intrebat, sambata, intr-o conferinta de presa la Bistrita, cum comenteaza gestul presedintelui de a trimite scrisoarea liderilor opozitiei si reactia acestora, relateaza Mediafax.

“E un gest absolut remarcabil al presedintelui, pe care domnia sa l-a mai facut public si cu alta ocazie, cand a spus ca, pentru realizarea unor deziderate majore ce vizeaza reformarea societatii romanesti, domnia sa este in masura sa renunte la doi ani de mandat si sa realizeze un Parlament unicameral si o diminuare a numarului de parlamentari. E un gest pe care, din pacate, opozitia nu stie sa il aprecieze si sa il valorifice. Aici nu poti sa faci nimic”, a declarat Ioan Oltean.

 Liderul PDL a spus ca partidul sau apreciaza gestul presedintelui, l-a sustinut si il sustine in acest demers.

“Este regretabil ca cei ce puteau sa valorifice aceasta initiativa au primit-o cu un refuz absolut total”, a declarat Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a admis ca, in situatia in care Traian Basescu ar renunta la doi ani de mandat, pentru PDL ar fi o “pierdere”.

Şeful statului cere liderilor USL ca opozitia sa participe la discutiile privind revizuirea Constitutiei, astfel incat mandatul prezidential sa fie de patru ani, iar referendumul de validare sa aiba loc la locale, garantand ca va demisiona in timp util pentru ca in noiembrie sa fie si prezidentiale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns