Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SUA vor sa ofere garantii scrise Rusiei in cazul scutului antiracheta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Emisarul special american pentru stabilitate strategica si aparare antiracheta, Ellen Tauscher, a declarat intr-un interviu pentru publicatia rusa Rosiskaia Gazeta ca Statele Unite sunt pregatite sa furnizeze garantii scrise ca scutul antiracheta european nu vizeaza Rusia.

“Statele Unite sunt pregatite sa furnizeze asemenea garantii scrise (…). In plus, Washingtonul va contribui la oferirea de catre NATO a unor garantii similare in cadrul cooperarii politice cu Rusia privind scutul antiracheta”, potrivit interviului publicat miercuri, relateaza RIA Novosti, citata de Cotidianul.

Washingtonul nu va accepta insa nici o restrictie in domeniul apararii antiracheta, a subliniat Tauscher. Oficialul a invitat Moscova sa coopereze cu Statele Unite si cu Alianta Nord-Atlantica pentru a se convinge ca scutul antiracheta nu vizeaza sa aduca atingere potentialului rus de disuasiune nucleara.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Preşedintele Iohannis atacă Guvernul pe tema ordonanţei care modifică legea electorală

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat extrem de dur, prin vocea purtătoarei sale de cuvânt, la decizia Guvernului de a modifica legislaţia electorală printr-o ordonanţă de urgenţă. Reacţia şefului statului vine după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Executivul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi prin votul direct al cetăţenilor, nu prin votul consilierilor judeţeni, ca în prezent.