Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Noua oua gigant, pictate, amplasate in orasul Bistrita

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Noua oua gigant din fibra de sticla, pictate cu peisaje naturale sau cu simboluri religioase, au fost amplasate, joi, cu ocazia Pastelui, in orasul Bistrita, o parte langa Biserica Evanghelica din centru, iar o alta langa Biserica Sfanta Ana.

Opt oua au fost comandate de Primaria Bistrita la o firma din oras si pictate de elevii Liceului de Arte Plastice “Corneliu Baba” din Bistrita, iar unul a fost donat de firma care le-a realizat pe toate, acesta din urma fiind pictat cu imagini religioase.

Pentru confectionarea oualor, Primaria Bistrita a platit 13.000 de lei, iar pentru vopselele utilizate de elevi ca sa le picteze alti 6.000 de lei.

Joi, patru oua au fost puse langa Biserica Evanghelica din Bistrita, iar celelalte cinci langa Biserica Sfanta Ana de la Big. La fiecare grup de oua este afisata o placuta cu urari de Paste.

Cele opt oua pictate de elevii de la Liceul de Arte Plastice au motive florale, peisaje, copaci infloriti, globul pamantesc, mozaicuri, decoratiuni.

“Am dorit ca in acest an sa le spunen concitadinilor nostri, intr-un mod special, Paste fericit. Am ales sa ornam orasul cu doua grupuri de oua, decoratiuni care ne infrumuseteaza viata. Nu este o inventie locala, am luat ideea din Europa. Asa cum modelul pentru struti l-am copiat dupa cel al ursilor, camilelor, spre exemplu, din alte tari, tot asa modelul pentru oua l-am vazut in Croatia, la Zagreb. Am ales aceste locuri pentru a le pune deoarece vrem sa fie aproape de cetateni. Orasul merita astfel de oaze de europenism. Sigur, cu acesti bani puteam sa plombam niste strazi, sa cumparam niste alimente pentru saraci sau sa dotam Primaria cu o jumatate de masina, dar am preferat aceasta varianta traditionala. Bistrita trebuie sa arate frumos”, a spus Ovidiu Cretu.

Anul trecut, la Bistrita, au fost amplasati si sase struti din fibra de sticla, cu o inaltime de 1,5 metri, strutul fiind declarat mascota orasului. Cativa struti se afla si acum langa Biserica Evanghelica din Bistrita si completeaza peisajul alaturi de oua.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns