Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Partidele din coalitie nu se inteleg pe legea retrocedarilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Coalitia de la Putere nu a cazut de acord pe legea retrocedarilor. PDL vrea ca Guvernul sa aprobe actul normativ, dar UDMR si minoritatile nu vor proiectul de lege al caselor nationalizate, propus de Guvern.

UDMR se opune proiectului de lege pe motiv ca doreste ca dosarele care sunt pe rol sa fie luate in considerare de catre Guvern si sa fie facute restituiri in natura, relateaza Cotidianul.

De asemenea, cei de la UDMR vor ca si cererile deja formulate catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANPR) sa fie luate in considerare.

Membrii UDMR vor ca in acest proiect sa mai existe si un termen limita in care se pot face cereri pentru restituiri in natura, dupa care, odata inaintat proiectul de lege intrat in vigoare, sa se mearga pe varianta Executivului.

Proprietarii de imobile deposedati in mod abuziv in perioada comunista vor primi o despagubire egala cu maximum 15% din valoarea reala a bunului respectiv, potrivit unui proiect de lege care s-a aflat, miercuri, in prima lectura, pe masa sedintei de guvern.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns