Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Leacul pentru calvitie, descoperit multumita unui soarece chel

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cercetatorii japonezi au reusit sa creasca par pe soareci afectaţi de calviţie prin transplantul de foliculi creaţi din celule stem, deschizand calea spre un nou tratament pentru plesuvie.
Profesorul Takashu Tsuji de la Universitatea de stiinţe din Tokyo a coordonat echipa de cercetatori care a creat foliculii de par din celule stem, transplantandu-i in pielea unor soareci fara par – arata descopera.ro.

Oamenii de stiinţa au observat ca animalelor carora le fusesera transplantaţi foliculii a inceput sa le creasca parul, acesta continuand sa se regenereze dupa ce firele de par vechi cadeau in mod natural. De asemenea, parul crestea la loc daca era smuls de catre cercetatori.

Cercetatorii au putut sa modifice densitatea si culoarea parului schimband tipul de celule transplantate in foliculii soarecilor. Atunci cand au folosit celule umane, au facut sa creasca un fir de par uman.

De obicei, celulele stem ce sunt folosite pentru a concepe ţesuturi si organe sunt obţinute din embrioni, insa echipa condusa de profesorul Tsuji au realizat foliculii de par cu ajutorul celulelor stem adulte.

„Studiul nostru demonstreaza atat potenţialul unei noi terapii pentru regenerarea parului, cat si faptul ca biotehnologia permite crearea organelor de schimb cu ajutorul celulelor stem somatice”, a declarat profesorul Tsuji.

Combinaţia tehnologiilor vechi cu aceasta noua descoperire va imbunataţi tratamentul pentru calviţie, permiţand oamenilor sa foloseasca propriile celule pentru implanturi ce le vor permite sa-si recapete podoaba capilara.

„Dorim sa incepem cercetarile clinice in 3-5 ani, ca tratamentul sa fie disponibil pe piaţa in maxim 10 ani”, a declarat Koh-ei Toyoshima, unul dintre membrii echipei japoneze.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns