Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Baconschi: Relatia franco-romana nu va fi afectata de rezultatul alegerilor din Franta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi este de parere ca relatia franco-romana nu va fi afectata de rezultatul alegerilor prezidentiale din Franta.

Fost ambasador al Romaniei la Paris, Baconschi a subliniat ca are toata admiratia fata de Nicolas Sarkozy, despre care spune ca este un lider puternic, care a luat decizii majore pentru a stopa efectele crizei in UE. “Sarkozy ramane un reformator de dreapta cu o viziune in descendenta generalului de Gaulle, focalizata pe o Europa a natiunilor si pe principiul subsidiaritatii. Şi trebuie sa-i recunoastem meritul de a fi co-initiat Pactul fiscal, gratie caruia Europa isi regaseste sanatatea financiara. Totodata, Nicolas Sarkozy poate marca, la sfarsitul acestui prim mandat, si reintrarea Frantei in structurile de comanda ale NATO, pe fondul unei revigorari a relatiei transatlantice si a relatiei speciale dintre Franta si SUA. El a avut de gestionat, ca lider european de prim plan, si criza georgiana. Nu trebuie uitat ca a negociat personal planul in sase puncte pentru Georgia, dupa consumarea agresiunii rusesti de acolo”, a declarat Baconschi sambata, pentru Agerpres.
El a amintit si faptul ca Nicolas Sarkozy si presedintele Traian Basescu au semnat impreuna Parteneriatul Strategic dintre cele doua tari. “A fost exigent in materie de extindere a Spatiului Schengen, dar tot el a revenit la o pozitie flexibila, propunand aderarea Romaniei in doi pasi”, a completat fostul ministru de Externe.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns