Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Filarmonica “George Enescu” merge miercuri la Oman, la invitatia Angelei Gheorghiu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Filarmonica “George Enescu” merge la Oman, la invitatia Angelei Gheorghiu, care este oaspete de onoare al unui concert ce va avea loc la Opera regala din Muscat, miercuri, informeaza managementul artistei.

Concertul marcheaza închiderea stagiunii lirice a operei. Oaspete de onoare va fi soprana Angela Gheorghiu, care va evolua în cadrul unui concert.

“De-a lungul întregii sale cariere, soprana Angela Gheorghiu a sustinut tineri artisti romani, dorindu-i parteneri de scena în concertele sale. Tocmai de aceea, solicitarea sa expresa a fost ca în seara de la Oman, ce îi este dedicata, sa cante alaturi de tenorul Stefan Pop (castigator al prestigiosului concurs Operalia – Milano), în compania Filarmonicii «George Enescu», sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare”, se precizeaza în comunicat.

 

 

“Astfel, subliniem faptul ca orchestra bucuresteana o va acompania pe Angela Gheorghiu în concertul de la Oman, conform optiunii sopranei. Facem aceasta precizare pentru a înlatura neîntelegerea rezultata din formularea eronata cuprinsa în comunicatul de presa emis de Filarmonica «George Enescu»; teatrul liric din Muscat, Oman a invitat-o pe celebra noastra artista sa onoreze cu prezenta sa seara finala a stagiunii, Angela Gheorghiu dorind ca în acel context sa fie acompaniata de Filarmonica George Enescu, nicidecum asa cum nota comunicatul remis catre mass-media. De asemenea, mentionam ca data corecta a concertului este 25 aprilie, nu 25 mai, asa cum anunta acel comunicat”, se arata în document.

Anterior, Filarmonica “George Enescu” a anuntat, într-un comunicat, ca soprana Angela Gheorghiu si tenorul Stefan Pop sunt solistii concertului pe care Orchestra simfonica a Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti îl va sustine, pe 25 mai, la Opera din Muscat (Royal Opera House Muscat), în sultanatul Oman.

Royal Opera House Muscat a fost inaugurata în luna octombrie a anului 2011 cu o superproductie “Turandot” de Giacomo Puccni, sub bagheta lui Placido Domingo. Construit la dorinta sultanului Qaboos, edificiul de dimensiuni monumentale reflecta conceptia arhitecturala contemporana a Omanului. Capacitatea salii este de 1.100 de locuri, iar scena si instalatiile de sunet si lumina sunt conforme celor mai înalte standarde ale tehnologiei de astazi.

Tenorul Stefan Pop a obtinut prestigioase premii, precum locul I la Concursul International de Muzica de la Seul si premiul I la concursul Operalia, de la Scala din Milano, prezidat de binecunoscutul tenor Placido Domingo, ambele în 2010. Este absolvent al Liceului de Muzica din Bistrita si al Academiei “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca si si-a facut debutul international la Opera din Roma în rolul lui “Alfredo” din “La Traviata”.

Angela Gheorghiu, nascuta pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un “superstar” al operei internationale, fiind, totodata, unul dintre cel mai bine vanduti artisti romani de muzica clasica. Lansarea sa în strainatate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu “Boema” de Puccini. In acelasi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York si Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cantat pe cele mai mari scene ale lumii. In 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a editie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a castigat si în 2001. Totodata, în 2010, soprana a fost decorata cu Ordinul “Steaua Romaniei” în grad de Comandor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

În 1914, înainte de a fi luat prizonier

ISTORIE LOCALĂ

Dr. Czira Arpad a înconjurat lumea și a activat în partidul lui Iorga

Placa sa memorială a dispărut de pe casa din Bulevardul Vasile Lucaciu nr. 11. Acum aproape 120 de ani se năștea la Szentgál, nu departe de orașul Veszprém, dr. Árpád Czira. Avea să devină celebru prin aventura sa în jurul lumii după evadarea din prizonierat și prin faptul că a fost printre puținii notabili maghiari care au făcut politică într-un partid românesc, tocmai cel al lui Nicolae Iorga.