Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tarile membre UE pot decide asupra taxelor pe combustibili

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Potrivit publicatiei Recolta.eu “Deputațit europeni sustin acordarea posibilitatii Statelor Membre de a aplica reduceri sau de a nu mai aplica taxe (la combustibili) in anumite domenii cum ar fi agricultura sau activitatile forestiere.

Totusi, politicile in aceste sectoare de activitate trebuie sa aiba o stransa legatura cu eforturile pentru eficientizarea consumurilor energetice(…)

Actualele scutiri de impozitare a energiei sau reducerile pentru consumatorii casnici sau organizatiile caritabile vor fi eliminate gradual, dar acest lucru trebuie sa se intample pe o perioada lunga de timp, considera deputatii europeni.

Statele Membre in care, datorita unor asemenea masuri, vor fi afectati consumatorii casnici cu venituri mici si organizatiile caritabile, vor trebui sa compenseze prin masuri sociale solide si cuprinzatoare.

Nu in ultimul rand, statele membre trebuie sa se asigure ca impozitarea pe emisiile de CO2 nu se aplica sectoarelor industriale deja incluse in schema UE de comercializare a certificatelor de emisie si ca sectoarele de activitate care nu sunt incluse in aceasta schema nu sunt penalizate, comparativ cu cele care sunt incluse(…)”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns