Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Serviciul Rutier si RAR Satu Mare au organizat o ampla actiune de control

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Actiunea Serviciului Rutier din cadrul IPJ Satu Mare
Actiunea Serviciului Rutier din cadrul IPJ Satu Mare

Au fost verificate toate autovehiculele ce se indreptau dinspre Baia Mare spre Satu Mare la iesirea din Livada

Joi, 26 aprilie 2012, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Satu Mare a organizat o ampla actiune pe DN 1 C, in langa statia de carburanti de la iesirea din Livada spre municipiul Satu Mare.  Pret de cateva ore, au fost oprite spre control toate autovehiculele care se indreptau dinspre Baia Mare spre Satu Mare.

 

Obiectivele planului de actiune

 

Actiunea a fost coordonata de comisar sef de politie Alexandru Racoti – seful Serviciului Rutier Satu Mare, inspector principal Valentin Farcau, inspector principal Marius Lupisca in colaborare cu Reprezentanta Registrului Auto Roman Satu Mare. Oamenii legii au verificat documentatia autovehiculelor si actele conducatorilor auto, tahograful, diagramele, respectarea timpilor de odihna, respectarea regimului legal de viteza si starea tehnica a autovehiculelor trase pe dreapta. Controlul tehnic in trafic a fost facut de inginerii Septimiu Gatina si Marius Tonea de la RAR Satu Mare, coordonati de seful Reprezentantei RAR, Kiraly Zoltan.

 

11 masini la controlul tehnic si 94 de sanctiuni contraventionale

 

Politistii Serviciului Rutier au aplicat 94 sanctiuni contraventionale
Politistii Serviciului Rutier au aplicat 94 sanctiuni contraventionale

 

Potrivit datelor furnizate de seful RAR Satu Mare, inginerii au verificat joi 11 vehicule din care doar doua au fost conforme. Cinci certificate de inmatriculare au fost retinute de politisti si doua permise de conducere suspendate. La cele noua vehicule neconforme s-au gasit defectiuni grave la sistemul de directie, joc excesiv in mecanismul de directie, defectiuni la sistemul de iluminare, coroziuni excesive ale caroseriei, aripi si capota si lipse dotari.

Politistii Serviciului Rutier au aplicat 94 sanctiuni contraventionale, au retinut 11 certificate de inmatriculare si cinci permise de conducere au fost suspendate. Doua au fost suspendate pentru defectiuni tehnice si trei pentru consum de alcool. Persoanele depistate conducand sub influenta bauturilor alcoolice aveau alcoolemie intre 0,23 si 0,40. A fost identificat in trafic un barbat ce conducea in timp ce avea permisul de conducere suspendat. Acesta e cercetat penal.

 

Autovehicule neconforme, mai multe decat cele conforme

 

Control tehnic in trafic efectuat de inginerii RAR Satu Mare
Control tehnic in trafic efectuat de inginerii RAR Satu Mare

Colaborarea dintre Politia Rutiera si Registrul Auto Roman se materializeaza prin actiuni comune planificate in fiecare zi pe soselele din intreg judetul. Saptamana trecuta, de exemplu, in cadrul Planului de actiune pentru reducerea victimizarii prin accidente rutiere produse pe fondul defectiunilor tehnice ale autovehiculelor, echipaje formate din ingineri de la Reprezentanta RAR Satu Mare si Politia Rutiera au verificat in doua puncte de la iesirea din municipiu 27 de vehicule, 12 fiind conforme, iar 15 neconforme, oamenii legii retinand 7 cerificate de inmatriculare si suspendand doua permise de conducere.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns