Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Emil Boc: PDL va vota impotriva investirii Guvernului Ponta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat ca partidul sau va vota in parlament impotriva investirii guvernului care ar urma sa fie condus de premierul desemnat Victor Ponta.

Pe de alta parte, Emil Boc a formulat cateva cerinte pentru “premierul Ponta”.

“Premierul Ponta are obligatia ca la sfarsitul celor sase luni de guvernare, in noiembrie, sa lase o Romanie stabila din punct de vedere economic, o Romanie credibila in continuare in plan european, sa nu arunce tara in valurile populismului si sa distruga credibilitatea pe care cu atata greutate am castigat-o in acesti ani si, in acelasi timp, sa nu afecteze echilibrele bugetare pe care in acest moment Romania le are. Trebuie guvernata tara in interesul celor 22 de milioane si nu in interes de partid, pentru ca noi, cat am fost la guvernare, am sacrificat voturi si imagine pentru ca Romania sa ramana stabila. Noua guvernare nu are voie sa faca invers, sa sacrifice interesul tarii pentru voturi si imagine, pentru ca PDL si-a sacrificat voturi si imagine pentru ca Romania sa nu se prabuseasca economic. Cei care vin acum n-au voie sa se joace cu soarta Romaniei si a romanilor”, a subliniat Emil Boc, citat de Agerpres.

Liderul PDL sustine ca n-a discutat cu presedintele Traian Basescu varianta desemnarii unui candidat de la PDL pentru functia de premier si nici nu crede ca membrii si simpatizantii PDL sunt deranjati de faptul ca seful statului l-a nominalizat pe Victor Ponta. “Nu, pentru ca in acest moment nu mai exista coalitie si nu mai exista majoritate, nu exista alta alternativa. Romania are nevoie de un nou guvern, Romania are nevoie ca de aer sa-si conserve stabilitatea economica. Fara stabilitate politica nu poti avea stabilitate economica. Ati vazut ca doar la cateva minute dupa caderea guvernului, cursul incepuse sa o ia razna, bursa incepe sa arate altfel, credibilitatea Romaniei in plan international se poate afecta si e pacat de eforturile romanilor din acesti ani, cand cu atata greutate am reusit sa aducem stabilitatea economica. Ar fi pacat sa ne facem rau cu mana noastra si sa nu dam rapid continuitate guvernarii, pentru ca Romania are nevoie de stabilitate economica”, a spus Emil Boc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns