Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Italia ia locul Frantei in parteneriatul privilegiat cu Germania

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Italia si Germania vor sa aprobe simultan tratatul bugetar european si Mecanismul European de Stabilitate (ESM), a declarat luni un parlamentar italian, confirmand informatii din La Repubblica, relateaza Cotidianul.

“Este adevarat. Este un proiect al premierului Mario Monti si al cancelarului Angela Merkel”, a declarat presedintele comisiei pentru afaceri externe din Senatul italian, Lamberto Dini.

Guvernul german si cel italian au refuzat in schimb sa comenteze informatiile publicate de La Repubblica.

“Este prevazuta prezenta unui numar mic de parlamentari italieni in Bundestag, camera inferioara a Parlamentului german, in timpul votului, ca si a unor parlamentari germani in legislativul de la Roma, la a doua lectura a proiectelor”, a aratat Dini.

La Repubblica a relatat despre un plan secret intre Monti si Merkel si a indicat ca ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, va fi audiat de catre comisia de afaceri externe a Senatului italian.

Ministrul italian pentru Afaceri Europene, Enzo Moavero, si Vittorio Grilli, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, vor fi la randul lor primiti in Parlamentul german.

Obiectivul celor doua state este ratificarea simultana a tratatului fiscal si a ESM inainte de inceputul verii.

Mario Monti si Angela Merkel vor asista impreuna la ratificari si vor publica “o declaratie solemna” privind viitorul Europei.

Potrivit La Repubblica, aceasta alianta poate fi interpretata ca o ambitie a Romei de a substitui Parisul ca partener privilegiat al Berlinului, in cazul unei victorii a socialistului Francois Hollande in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale care vor avea loc duminica viitoare in Franta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns