Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La ora de romana va fi predata si literatura universala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Incepand din aceasta toamna, in scoli vor fi studiati marii scriitori ai literaturii universale: Dostoievski, Charles Dickens, Mark Twain, Victor Hugo, Lev Tolstoi s.a.

Introducerea studierii literaturii universale in scoli, de la ciclul primar si pana la finalizarea liceului, este una dintre chestiunile ce va fi analizata de ministrul Educatiei. Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a explicat ca nu este vorba despre o disciplina separata si nici de ore in plus, ci este vorba de studierea literaturii universale in orele deja existente din cadrul ariei curriculare.

Totodata, literatura universala va fi introdusa in aria curriculara limba si comunicare, cel putin 10% pentru fiecare an de studiu. Potrivit secretarului de stat, in prezent, profesorii de limba romana nu au un numar de autori pe care trebuie sa ii predea, ci anumite genuri. Profesorului ii va reveni libertatea sa aleaga, de acum inainte, si  autori straini, alaturi de cei romani. Exista si propunerea ca in subiectele de la examenele nationale (evaluare nationala si bacalaureat) sa fie incluse si cerinte care sa valorifice cunostintele dobandite in urma studiului unor texte din literatura universala.
Profesorii au totusi rezerve fata de aceasta iniţiativa, intrucat se asteapta la o decongestionare a materiilor si nicidecum la incarcarea programei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns