Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Joi a fost receptionat Centrul tehnic electoral si Centrul social de cartier de pe Aleea Jiului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Inaugurare Centru social de cartier
Inaugurare Centru social de cartier

Primarul Iuliu Ilyes a prezentat toate detaliile investitiei din Micro 14

Joi, 3 mai 2012, a avut loc receptia la finalizarea lucrarilor la obiectivul de investitie “Amenajare centru tehnic electoral si centru social de cartier”, imobil situat in municipiul Satu Mare pe Aleea Jiului, bloc 64 (Cartierul Micro 14).
La receptia investitiei au participat alaturi de primarul municipiului, Iuliu Ilyes, reprezentanti din cadrul Biroului de Investitii al autoritatii locale, ai proiectantului si firmei executante.

Centrul functioneaza in fosta centrala termica

Centrul social de cartier functioneaza la intrarea in Micro 14 de pe Bulevardul Closca si pe moment, in imobil isi desfasoara activitatea Biroul Electoral Municipal. Potrivit primarului Iuliu Ilyes, “scopul executarii acestor lucrari a fost de amenajare a cladirii de pe strada Jiului, bloc 64, unde in trecut a functionat o centrala termica. De mai bine de zece ani, centrala nu a mai fost utilizata.

A ajuns in timp intr-o avansata stare de degradare, reprezentand un deranj pentru locuitorii din zona. Asa s-a intamplat de fapt cu toate centralele termice din municipiu, care in ultimii ani au fost valorificate, concesionate unor firme private pentru diverse activitati economice, asociatii nonguvernamentale sau fundatii. Au mai ramas 2 – 3 centrale a caror situatie urmeaza sa fie clarificata si speram ca anul viitor si acestea sa intre in circuit”, a declarat edilul Satmarului.

Aici vor functiona dupa alegeri cateva birouri ale Serviciului Public de Asistenta Sociala

Toate centralele termice sunt amplasate in locatii strategice. Potrivit primarului, Centrul social de cartier de pe Jiuliu se afla intr-o locatie importanta, usor accesibila de pe Closca, o zona in care locuitorii din Micro 14, Micro 15 si strazile aferente sa poata ajunge mai usor. “Avand in vedere ca sediul Serviciului Public de Asistenta Sociala  este pe strada Ilisesti nr. 4, departe de locuitorii cartierelor, am dori ca in acest centru sa dezvoltam birouri ale SPAS, deservind mai usor beneficiarii satmareni.

Imagine din incinta centrului de pe Aleea Jiului
Imagine din incinta centrului de pe Aleea Jiului

 

Acestia nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze pana in celalalt capat al orasului pentru informatii cu privire la diferite drepturi sociale. In plus, unul sau chiar doua servicii de la Primaria Satu Mare se va muta in Centrul social de pe Aleea Jiului. In ultimii ani, Pe moment insa, aici functioneaza cu caracter provizoriu Biroul Electoral Municipal, care la randul sau are nevoie de un spatiu adecvat. Abia dupa alegeri se vor muta noile servicii sociale in centrul de pe Jiului”, informeaza primarul Ilyes.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns